Rakk du aldri å prøve «Doom 3»?

Skrekkskyteren relanseres og lommelykta er endelig teipa fast!

31. mai 2012 16:11

(PressFire.no): Spilte du noen gang «Doom»? Husker du det massive våpenet «BFG 9000», som visstnok stod for Big Fucking Gun en gang i tiden? Det gjør i hvert fall utviklerne id Software. 

Skytespillveteranene jobber for øyeblikket med en relansering av «Doom 3» fra 2004, og bekler den med navnet til det gedigne plasmavåpenet. I klartekst: «BFG Edition» kommer i høst.

- Hele opplevelsen har blitt utvidet og forbedret, for å stå bedre enn noen gang. Og den leveres med silkemyk bildeflyt og responsiv styring til alle plattformer, lover programmeringsguruen John Carmack via Eurogamer.

Hovedspillet lanseres til Xbox 360 og PlayStation 3 for første gang, men får en tilbakekomst til pc. Til gjengjeld skal det være flere finjusteringer.

Ifølge spillnettstedet er grafikken justert opp noen hakk og lagringspunktene porsjonert for bedre spillflyt. Dessuten får man den nye historielinjen «The Lost Mission» klistret sammen med «Resurrection of Evil»-ekstrapakken og de to første «Doom»-spillene.

For mange spillere er det nok likevel én nyhet som overgår alle andre: lommelykta kan omsider brukes sammen med et skytevåpen.

Alle utgavene skal komme med støtte for 3D, hodemonterte skjermer og 5.1-surroundlyd, mens konsollutgavene også får en bonus med Achievements/Trophies.

Den siste tiden har det gått snakk om at «Doom 4» er på vei, etter rykter om at det var kansellert. Om vi er veldig heldige får vi se det på neste ukes E3-messe, men det er nok mer sannsynlig at Id Software og utgiver Bethesda sparer det til Quakecon i høst. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3