PlayStation-folk får trolig bli med i «Titanfall 2»-kampene

EA hinter kraftig om oppfølger.

12. februar 2015 16:41

(PressFire.no): Respawn Entertainments «Titanfall» ble ansett som et i rekken av store, eksklusive Xbox One-spill ment å gjøre PlayStation 4-folk grønne i fjeset av misunnelse.

Microsoft sikret seg konsolleksklusivitet, men også pc fikk.

Det er Electronic Arts som er utgiveren bak. Nå har en av EA-toppene lagt igjen noen interessante ledetråder.

«Titanfall».
– 

Større avtrykk neste gang

Blake Jorgensen pratet denne uka under en teknologikonferanse, og hintet der om at «Titanfall 2» sannsynligvis kommer.

Det er noe vi allerede har hørt, men ikke fra offisielt hold. Gamespot meldte om dette allerede for ett år siden, basert på informasjon de fikk fra «troverdige kilder». Da kom det fram at EA sikret seg utgiverrettighetene til «Titanfall 2», etter at det første spillet innfridde salgsmål eller forventninger som åpnet for en slik oppfølger.

Jorgensen, økonomisjefen i EA, fortalte ifølge IGN langt på vei at flere enn bare (pc- og) Xbox-eiere kan få bli med på disse nye kampene.

– I fjor var det kun til Xbox. I fremtiden, selv om dette ikke er annonsert, vil vi sannsynligvis se et nytt «Titanfall».

Det blir trolig et større avtrykk enn kun til én plattform, og det er utelukkende positivt for oss, sa EAs finanssjef.

To nye spill i produksjon?

I månedene etter «Titanfall»-premieren på Xbox, har relativt ferske Respawn Entertainment rustet opp og hyret flere folk. Blant andre Stig Asmussen, regissøren bak «God of War III».

Han skal ifølge CVG lede et nytt prosjekt hos spillstudioet – et som angivelig ikke er relatert til «Titanfall».

Flere avhoppere med erfaring fra «God of War»-serien til PlayStation skal ha flyttet over til Respawn, ble det rapportert om i fjor sommer.

Abbie Heppe, community-ansvarlig
i Respawn.
(Foto: PressFire.no).
Abbie Heppe, community-ansvarlig
i Respawn.
(Foto: PressFire.no).

Herre over egen skjebne

PressFire traff Abbie Heppe på GamesCom i fjor. Da spurte vi om de gjør det «alle» forventer til sitt neste: å lage et nytt skytespill. Dette er jo tross alt folk som står bak noen av de aller største (og beste) «Call of Duty»-titlene.

Eller, vil Respawn overraske skikkelig?

– Det er mange muligheter for oss videre. Vi er heldige som kan eie rettighetene til våre serier nå, og vi kan gjøre noe helt nytt. Vi er herre over vår egen skjebne, som et uavhengig studio. Samtidig er det alltid en trang til å forbedre en oppskrift. Gjøre det enda litt bedre neste gang, sa hun, trolig med referanse til en fremtidig «Titanfall»-oppfølger.

Vi vet ikke eksakt hvor mange eksemplarer «Titfanfall» solgte i fjor. Men ved å granske salgslistene fra England i 2014, finner vi dette spillet på en 12. plass. Det nådde ikke topp ti i USA.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3