Over og ut for «Tron»-spillskaperne

Disney stenger Propaganda Games.

20. januar 2011 13:56

Disney har nå bekreftet overfor Joystiq at selskapet stenger Propaganda Games, utviklerne ansvarlige for det seneste «Turok»-spillet i 2008 – og nå sist; «Tron: Evolution».

Problemene for Propaganda startet imidlertid i fjor høst, da Disney kansellerte «Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned». Resultatet av dette var at 100 ansatte mistet jobbene sine.

Den gang fortalte Disney Interactives talsperson Angela Emery at «Pirates»-kanselleringen bare påvirket en av to avdelinger hos Propaganda Games, og at man forpliktet seg til å lansere «Tron: Evolution» som planlagt før julen. Det samme var tilfellet med de planlagte utvidelsene til samme spill.

Nå er oppdraget utført, og Disney stenger dørene for godt.

- Disney Interactive Studios bekrefter stengingen av vårt Vancouver-baserte spillstudio, Propaganda Games. Studioet har fullført alt arbeidet assosiert med deres seneste prosjekt, heter det i den ferske kunngjøringen fra Disney som Joystiq har fått kloa i.

Propaganda ble opprettet av en gruppe tidligere ansatte hos EA Canada som tidligere blant annet hadde jobbet med «NBA Street»-serien og «Def Jam Vendetta». Etter bare seks år er det altså kroken på døra for disse utviklerne.

«Tron: Evolution» ble lansert til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 i slutten av november i fjor, og fikk en helt OK dom fra vår anmelder.

Per januar har spillet ifølge VGChartz solgt skuffende 260.000 eksemplarer på verdensbasis, 330.000 om man inkluderer salget av DS- og Wii-versjonen med undertittelen «Battle Grids».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3