Skraper Pirates of the Caribbean-spill

Samtidig krympes staben hos den Disney-eide utvikleren.

15. oktober 2010 14:14

Disney har bekreftet at de vraker utviklingen av «Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned» – actionrollespillet som opprinnelig skulle lanseres denne høsten. Samtidig har man foretatt en nedbemanning hos utvikleren som også for tiden er opptatt med å få ferdig «Tron: Evolution»-spillet som skal være ute før jul.

«Armada of the Damned» ble blant annet vist på E3-spillmessen i sommer. De som fikk se på, og prøve dette spillet, rapporterte om store likheter til Fable- og Mass Effect-seriene når det gjelder et fokus på moralske valg og konsekvenser for handlingen basert på valgene du gjorde. Flere spilljournalister var - ironisk nok, sett nå i ettertid - ganske positive til spillet.

Planene om å lansere før jula 2010 ble imidlertid endret. «Armada of the Damned» skulle i stedet bli en 2011-tittel, planla utgiveren. Det blir det altså ingenting av ettersom Disney nå har valgt å skrinlegge hele prosjektet.

- Disney Interactive Studios bekrefter kanselleringen av «Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned»-spillet som var planlagt å bli lansert i 2011, sier Angela Emery hos Disney Interactive ifølge Kotaku.

- Som et resultat av denne beslutningen har Disney Interactive-studioene foretatt en restrukturering av Propaganda Games som påvirker ett av studioets to avdelinger. Studioet er fortsatt aktive med produksjonen av «Tron: Evolution», som vil bli sluppet 7. desember, med påfølgende nedlastbare utvidelser etter spillets lansering, fortsetter Emery.

Det Vancouver-baserte spillstudioet har kvittet seg med så mange som 100 ansatte som følge av denne nedbemanningen, skriver Kotaku, både utviklere som jobbet med Pirates-spillet og som nå snart er ferdige med «Tron: Evolution».

I «Armada of the Damned» skulle du få innta rollen som Kaptein James Sterling. Og i sann Fable-stil ble spillfiguren din formet basert på valgene du gjorde. Det var lagt stor vekt på utforskning, både på sjøen og på land, og basert på ditt renomé kunne du inngå allianser med andre nasjoner. Spillet var ikke direkte lagt til handlingen vi kjenner fra Pirates-filmene.

Her ser du E3-traileren fra «Pirates of the Carribean: Armada of the Damned», som altså ble noe av det aller siste verden fikk se fra dette spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3