Kamp for livet, med bibelske undertoner

Novemberspillene til PS Plus og Xbox Gold.

1. november 2014 15:14

(PressFire.no): Nå kommer en oppfrisket meny med spill for PlayStation Plus- og Xbox Gold-medlemmer – gratis om du er en av disse.

Plus og Gold er påkrevd for å spille online på konsollene fra Microsoft og Sony, men fører altså med seg noen bonuser som disse månedlige gavepakkene.

I november fortsetter Microsoft der de slapp i forrige måned, og gir debuten til et ferskt spill i sin Gold-pakke.

I oktober var det «Chariot», og nå får Xbox One-folk klørne i «Volgarr the Viking».

Husk at det fortsatt er noen timer igjen, der du kan raske med deg oktoberspillene til PlayStation før de erstattes med denne senhøstkolleksjonen. Microsoft har allerede oppdatert.

Kommer til PlayStation:

Sony dytter inn nye Plus-spill i menyene på PlayStation Store neste uke, altså onsdag 5. november for oss i Europa.

«The Binding of Isaac» (PS4).

PS4:

«The Binding of Isaac».
«SteamWorld Dig: A Fistful of Dirt».

PS3:

«Luftrausers» (også til Vita).
«Frozen Synapse Prime» (også til Vita).

Vita:

«The Hungry Horde».
«Escape Plan».

Du kjenner kanskje igjen den karakteristiske stilen fra «The Binding of Isaac»? Spillet kom først ut i 2011, til pc, og er lagd av den ene halvdelen bak «Super Meat Boy». Handlingen er særegen og småbisarr, kledelig nok om du har litt kjennskap til Edmund McMillans spill eller har sett krusedullene og hørt mer om filosofien hans i «Indie Game: The Movie».

Spillet er inspirert av «The Legend of Zelda» og bibelske beretninger, og er sett fra et 2D-perspektiv ovenfra. Sluttbossen, den niende i rekken, er satan selv.

«SteamWorld Dig: A Fistful of Dirt» er månedenes andre PS4-spill. Et gravende plattformspill fra det svenske indiestudioet Image & Form, med en western-smak. Her handler det om å grave og løse noen puslerier underveis.

«Frozen Synapse: Prime» (PS3).

«Frozen Synapse» og «Luftrausers» er de to PS3-spillene i november. Førstnevnte kom til pc for tre år siden, og fikk vår anmelder til å fyre av en entusiastisk toppkarakter den gangen.

«Frozen Synapse» kan fremstå litt kaotisk og rotete, men under overflaten skjuler det seg et strategisk, turbasert konkurransespill.

Arkadeskytespillet «Luftrausers» skryter av 125 våpenkombinasjoner – og utviklerne lover at himmelen blir badet i flammer om du velger å innta slagmarken sett fra lufta.

Les anmeldelse: «Frozen Synapse».
Les anmeldelse: «Indie Game: The Movie»

«Escape Plan» (Vita).

Dette var et av lanseringsspillene til PlayStation Vita. «Escape Plan» fikk i etterkant oppdateringer og mer polering. Blant annet fikset de alternativer til de knotete kontrollene, som vår anmelder stilte seg skeptisk til på slippet.

Dette er et sjarmerende hjernetrimplattformspill, med treffsikker grafikk og bruker noen av Vitaens fortrinn når du prøver å redde Lil og Laarg fra trøbbel.

«The Hungry Horde» er en tvist på de typiske overlevelsesspillene der de vandøde trasker rundt.

Kommer til Xbox:

Som vanlig deles måneden i to når det gjelder Xbox 360-spillene. Første halvdel av november er det «Viva Pinata: Trouble in Paradise» som gjelder.

Fra 16. november hiver Microsoft det ødeleggende «Red Faction: Guerilla» inn i Gold-miksen.

Spillet til Xbox One er som nevnt «Volgarr the Viking», og ligger tilgjengelig for gratis nedlasting om du er Xbox Gold-medlem hele denne måneden. «Chariot», oktober-spillet til One, er fortsatt tilgjengelig (og ble nylig også lansert til PS4).

Xbox One:

«Volgarr the Viking» (1. – 30. november).

«Volgarr the Viking» (Xbox One).

Microsoft presenterer månedenes Xbox One-Goldspill som en tøff utfordring. Et spill de selv beskriver som den gamle, gode sorten – før spillene generelt ble lettere.

Det innebærer færre knapper i bruk, men påstås å være en balansert og belønnende affære.

Xbox 360:

«Viva Piñata: Trouble in Paradise» (1. – 15. november).
«Red Faction: Guerilla» (16. – 30. november).

«Viva Pinata: Trouble in Paradise» (Xbox 360).

«Viva Piñata: Trouble in Paradise» er det andre i serien. Igjen handler det om å skape en koseligst mulig hage som tiltrekker seg flest mulig piñatas – og sammenlignet med originalspillet fra Rare, er det mer utstyr og en utvidet onlinebit i «Trouble in Paradise».

«Red Faction: Guerilla» tar opp tråden fra førstespillet, fra 2001. Blandet med et større ambisjonsnivå, tok dette spillet ødeleggelse til et nytt nivå i 2009. Ja, spillet er fem år gammelt og er heller ikke det siste i denne serien - men det er det beste.

Les anmeldelse: «Red Faction: Guerilla».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3