Nintendo lover et bedre E3 i år

Etter den skuffende presentasjonen fra Nintendo under fjorårets E3, lover nå Reggie Fils-Aime bot og bedring foran sommerens spillmesse.

15. april 2009 14:08

I 2008 kom Nintendo definitivt dårligst ut av de tre store. Sony hadde «Home», «LittleBigPlanet» og annonseringer av blant annet «God of War III» og «M.A.G.». Microsoft viste «Gears of War 2» og la fram frem sterke tall som viste at de hadde solgt 5 millioner flere konsoller enn konkurrenten, PS3.

Det Nintendo hadde å komme med var tynnere. Mye tynnere.

Se også: Hele E3-presentasjonen til Nintendo i 2008.


VISER NYTT MARIO PÅ E3?

Nintendo viste frem «Wii Sports Resort» og «Animal Crossing» til Wii, uten at det ga hakeslipp blant de fremmøtte i salen. Heller ikke Mario-Miyamotos fargerike demonstrasjon av «Wii Music» klarte å stjele overskrifter.

Les også: Nintendo planlegger Wiideo-tjeneste.

Det gikk faktisk så langt at president Satoru Iwata måtte ut og unnskylde den begredelige forestillingen etter all E3-kritikken i et intervju med Forbes.

I dette intervjuet beklaget Iwata at de ikke var i stand til å tilfredsstille forventningene rundt de helt store spillannonseringene, i første rekke gjennom et nytt Mario- eller Zelda-spill - rett og slett fordi det var litt for tidlig i utviklingen av disse hemmelige prosjektene.

Les også: Mario solgte mest i 2008.

I år lover Nintendos USA-sjef Reggie Fils-Aime flere høydepunkter og en presentasjon av store nyheter.

- Fra Nintendos perspektiv går vi alltid inn mot et E3 med høye ambisjoner, med ønske om ikke bare å tilfredsstille den harde kjernen men også oss selv, fortalte Fils-Aime til Gametrailers.

- Vi håper å gjøre en mye bedre jobb i år, la han til, og røper samtidig at vi vil få svar på hva Mario- og Zelda-teamene til Nintendo har jobbet med den siste tiden.

Under GDC som nylig gikk av stabelen i San Fransisco, annonserte Nintendo et nytt Zelda-spill til DS, kalt «The Legend of Zelda: Spirit Tracks». Alt ligger an til enda flere gode nyheter fra selskapet under sommerens E3 i Los Angeles.

Kanskje får vi se glimt av det neste Mario-spillet?

Se hele intervjuet med Reggie Fils-Aime hos Gametrailers.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3