Nå er datoen for «Halo 4» spikret

Master Chief rekker juleribba.

18. april 2012 09:43

(PressFire.no): I går begynte ryktene å svirre om at Microsoft snart ville avsløre lanseringsdatoen for det aller største og mest prestisjefulle spillet til Xbox 360 i år. I løpet av morgentimene i dag tikket det ut en bekreftelse:

Datoen å merke seg om du er en av dem som venter i spenning på «Halo 4» er 6. november.

Denne gang er det 343 Industries som utvikler det neste i en serie som har solgt over 40 millioner eksemplarer.

«»

Planlegger for ti nye Halo-år

- Vi begynner et nytt eventyr med «Halo 4», og legger ut på en reise som vil stake ut kursen for de neste ti årene av «Halo»-spill og –opplevelser, uttaler Phil Spencer hos Microsoft Studios i pressemeldingen.

Etter at Bungie stemplet ut, spillstudioet som unnfanget denne spillserien med «Halo: Combat Evolved» i 2001, har det vært noen sidespor i «Halo»-universet etter «Halo 3» (2007).

Men nå fortsetter hovedhistorien, med ikoniske Master Chief tilbake.

En mørk tone

- Dette skal definitivt være «Halo», men spillet skal også få sin egen stemme, insisterte et trekløver fra 343 Industries som var på plass i San Francisco i forbindelse med X12-dagene i slutten av februar.

Da fokuserte utviklerne på at flerspillerdelen skal bli kjappere. Tempoet skrus opp – muligens i et forsøk på å konkurrere med suksessen «Call of Duty» har opplevd de seneste årene.

- Det er viktig å gi deg som spiller opplevelsen av å være en supersoldat, med ferdighetene og styrken du forventer i den sammenheng, fortalte Kiki Wolfkill til PressFire i San Francisco.

- Vi ønsker også å fortelle mer om historien rundt Chief. Det er mye fiksjon rundt ham, og «Halo»-universet fra før, men det er mye mer å ta av. Blant annet Cortana, hans nærmeste venn og allierte, som vi ønsker å fortelle mer om.

- Master Chief kommer dessuten til å møte en form for trussel som både tilhører forhistorien og er noe virkelig mørkt, hintet Wolfkill om.

«Halo 4» lanseres til Xbox 360 den 6. november. I samme slengen som Microsoft bekreftet datoen, ble det også sluppet en ny video der Red vs. Blue er plassert i «Halo»-fiksjonen. Denne ser du nederst av de to trailerne - først en titt på «Halo 4»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3