Nå blir Oculus Rift mye bedre

Ny prototype lover mer innlevelse.

8. januar 2014 11:04

(Pressfire.no): Oculus Rift -headsettet har det siste året fått enormt med oppmerksomhet, og det med god grunn. Opplevelsen med å bevege seg rundt i virtuelle verdener har vært formidabel.

Men alle varianter av Rift som har vært tilgjengelige hittil har vært ganske tidlige versjoner, som manglet mange av funksjonene, samt bildekvaliteten, til det som skal bli butikkutgaven. Så det vil bare bli bedre.

På den pågående CES-messen presenterte Oculus i natt det som er kanskje det største steget fremover. En helt ny prototype av Rift, som inkorporerer mange av funksjonene utviklerne har jobbet med det siste året (nå også med legendariske John Carmack på laget).

Alt er forbedret

Prototypen heter «Crystal Cove» , og ifølge medier som allerede har hatt anledning til å prøve den (for eksempel Gizmodo og The Verge), er det er revolusjon.

For det første er skjermen betydelig bedre enn de tidligere prototypene. 1080p-oppløsning er selvsagt, og skjermen er i tillegg OLED. Så bildekvaliteten skal være dramatisk bedre, med nydelige farger og sortnivå.

Enda mer oppslukende

Men dét er ikke det mest oppsiktsvekkende. Den nye versjonen av Rift legger til et eksternt kamera, noe som betyr mye større nøyaktighet i hvordan bevegelser leses. I tillegg til å kunne spore hodebevegelser, kan Rift nå også lese når du vil se rundt objekter, bevege deg under objekter eller komme nærmere objekter.

For eksempel: Hvis du vil se nærmere på et panel i spillet, vil Rift nå kunne lese at du fysisk bøyer deg fremover og nærmer hodet ditt den virtuelle flaten. Resultatet er rett og slett at man føler seg mye mer inkludert i den virtuelle verdenen. 

«Crystal Cove» har en nyhet til som vil gjøre opplevelsen mye mer behagelig. En ny skjermteknologi gjør at ubehageligheter forbundet med bevegelse skal være veldig redusert.

De opprinnelige prototypene hadde en del etterslep i bildet, noe som ofte ødela for opplevelsen. Dette skal ikke være et problem lenger. Ifølge de som har testet prototypen på CES er etterslepet mye mindre, og det er for eksempel mye lettere å lese tekst inne i spillene.

Oculus har med seg nye demoer på CES-messen, blant annet en som er bygget i Unreal Engine 4, og som bare er et enkelt tower defence-spill. Selv dette skal være utrolig fascinerende å delta i, hevder de som har fått teste headsettet.


Utvikles fortsatt

Den nye Rift-modellen er fremdeles ikke den ferdige versjonen, som kunder vil kunne kjøpe i butikk. Det betyr at opplevelsen bare vil bli bedre i tiden fremover. 

Dessverre er det fortsatt ingen fast informasjon på når  Oculus Rift vil lanseres, så vi venter spent. 

Fra offisielt hold vegrer de seg med å love lansering i år, men sier i stedet at «2014 blir et stort, stort år» for selskapet bak VR-brillene.

FOTO (Hovedbilde): Jae C. Hong, Ap/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3