Moralen din settes på prøve i ny «The Walking Dead»-sesong

Den nye hovedpersonen kjenner du godt.

29. oktober 2013 22:16

(PressFire.no): I kveld ble noen av detaljene rundt en ny, etterlengtet sesong av «The Walking Dead» formelt avslørt.

Telltale Games har lenge fristet med at oppfølgeren til et av fjorårets mest sjelsettende spilldrama vil få en ny runde i høst.

Nå er det klart at debutepisoden lanseres allerede i neste måned – og det er ungjenta Clemetines historie vi får følge tett.

NB! Se den første traileren fra sesong to nederst i saken.

- Endelig kan vi løfte på sløret

Clementine traff vi også i forrige runde, først ensom og forlatt i trehytta utenfor hjemmet. Lee Everett, vår spillfigur den gang, tok hånd om henne. Sammen reiste vi på tur, traff andre overlevende midt i apokalypsens herjinger – og ble fortalt noe av det mest gripende dramaet spillmediet har sett, mener svært mange.

De fem episodene hadde kontroversielle situasjoner, gripende utfall av disse - og der du følte delaktighet.

Resultatet ble da også at Telltale høstet en rekke «årets beste»-priser.

- I dag kan vi endelig løfte på sløret, men bare litt, om hvordan denne historien vil fortsette, forteller Dan Connors, medstifteren og direktør i Telltale.

Noe av det Connors kan røpe er at Clemetine ikke bare blir helt sentral for andresesongen, men at vi også får spille som henne.

- Snart kommer vi til å plassere deg i skoene til en hovedperson som vil utfordre forventningene til hvordan du kan overleve i en verden der ingen kan stole på noen, fortsetter Telltale-sjefen.

Dilemmaer og prøvelser

Flere måneder har gått siden begivenhetene i forrige sesong, og ni år gamle Clementine leter etter trygghet. Utviklerne frister med at du kommer til å bli stilt overfor dilemmaer og prøvelser som både kommer til å stille din moral og overlevelsesinstinkt på harde prøver.

Som vi allerede har blitt fortalt vil både valgene du gjorde i første sesong, og i mellomspillet «400 Days» - ventepølsa fra i sommer – få en betydning for fortsettelsen. 

Totalt fem episoder er på vei, den første får premiere allerede i neste måned, skriver Eurogamer.

Som vanlig kommer disse delene til å spres med noen ukers mellomrom – men Telltale har allerede lagt ut den nye sesongen for salg på sine egne nettsider, og på Steam.

Spillet kommer ut til Pc, mac, «hjemmekonsoller», iOS pluss ytterligere plattformer Telltale foreløpig ikke har snakket ut om. Trolig gjelder det også PlayStation 4 og Xbox One. Vi vet fra tidligere at spillskaperne har ytret ønske om å få lagringsfilene fra førstesesongen til å bli ført over på PlayStation 4.

I tillegg har den offisielle PlayStation-bloggen i kveld varslet at PlayStation Vita får. Flere detaljer, blant annet en konkret slippdato, kommer snart, lover California-spillutviklerne.

Telltale har flere jern i ilden. Tidligere denne måneden lanserte de første del av «The Wolf Among Us», basert på «Fables»-tegneserien. Også her har utviklene valgt å fritolke kildematerialet, på samme vis som de gjør med Robert Kirkmans «The Walking Dead».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3