Microsoft vil vite hva du føler

Leker med teknologi som lar deg styre spill med pulsen og svetten din.

3. mai 2012 15:11

(PressFire.no): Teknologi som måler såkalt biometri, biologiske mønster, er ikke noe nytt. Det er for eksempel grunnlaget for fingeravtrykklesere.

Med unntak av treningsspill og visse Nintendo-eksperimenter, har spillverden likevel holdt behagelig avstand fra slike målinger.

Det kan det bli en endring på.

Microsoft skal blant annet ha patentert et verktøy som foretar muskelmålinger via en anretning festet til armen. Den kommuniserer deretter lesingene trådløst, mellom alt fra klokker til mobiltelefoner.

Avhengig av hvor presis den er, kan teknologien potensielt spore akkurat hvordan du beveger på kroppen din, skriver Engadget. Det skal blant annet kunne anvendes i spill, ikke ulikt Microsofts eksisterende «Kinect»-sensor.

Et eksempel lignende anvendelse kan du se nederst i denne saken, hvor en noen år gammel video viser at biometri brukes til å styre «Guitar Hero».

Sony er også interessert

Den nye patentsøknaden føyer seg inn i en rekke av profilerte eksperimenter med biometri. Sony, Microsofts erkekonkurrent på spillmarkedet, leverte også en tilsvarende patentsøknad i fjor.

Her var det snakk om å integrere sensorer som måler hudfuktighet og puls gjennom den ikoniske DualShock-håndkontrolleren. En slik spake kan for eksempel gjøre våpenet ditt mer upresist om den oppdager at du er stresset, ifølge Siliconera

På den andre siden skal Sony også ha skissert et helt omvendt eksempel, hvor de instruerer spillet til å krydre opplevelsen med litt beroligende musikk om spilleren viser seg å ha høy puls.

Japanernes planer for biometri er likevel ikke konkretisert, og det er grunn til å tro at mye av den mest eksperimentelle teknologien deres legges på is mens de tekkes de økonomiske problemene sine.

- Supernyttige målinger

«Half-Life»-studioet Valve har også leflet med lignende teknologi, noe Valve-medeier Gabe Newell bekreftet i et intervju med Eurogamer i fjor:

- ­­­Selv veldig enkle og upresise målinger som hudfuktighet og puls viser seg å være supernyttige, og de er bare begynnelsen på all dataen som kan samles inn, sa han den gangen.

Det amerikanske storstudioet har også lekt med utviklingen av en egen spillkonsoll, og datamaskiner som kan bæres på kroppen. Om de skulle bli virkelighet, er biometri sannsynligvis mer relevant enn noen gang for spillere.

Er det på dette feltet vi får de største nyvinningene i tiden som kommer?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3