«Mario Kart 8» gir Wii U et salgsløft

Likevel er Nintendo-regnskapet deprimerende lesning.

30. juli 2014 15:07

(PressFire.no): Det første kvartalet av Nintendos regnskapsår ligger nå i bakspeilet til den japanske spillgiganten.

Igjen er det nedslående lesning, samlet sett.

Wii U-konsollen har imidlertid fått et løft. 510 000 enheter ble solgt, og salget av spill til den nyeste hjemmekonsollen fra Nintendo endte på 4,39 millioner.

Det hindret ikke Nintendo fra å rapportere om et tap på cirka 600 millioner kroner.

Turbo fra «Mario Kart»

I samme periode i fjor, fra 1. april til utgangen av juni, tjente Nintendo rundt 520 millioner kroner.

De første tre månedene av forrige finansår solgte Nintendo bare 160 000 Wii U-enheter. Oppsvingen i år kan definitivt tilskrives «Mario Kart 8».

Spillet ble sluppet helt i slutten av dette kvartalet, og forteller derfor ikke hele sannheten. Nintendo merker trolig også effekten av dette spillet i det neste kvartalet.

«Mario Kart 8» solgte 2,82 millioner enheter på en måned – helt siden spillslippet i slutten av mai og til regnskapet for kvartalet ble summert i slutten av juni.

Totalt er det nå solgt nærmere 6,7 millioner Wii U-konsoller siden verdensdebuten i november 2012.

Fjoråret går i pluss

Håndholdtmaskinen 3DS har tradisjonelt vært en langt større suksess enn Wii U. Men de ferskeste tallene peker på en radikal nedgang sammenlignet med samme periode i fjor.

820 000 3DS-maskiner ble solgt i løpet av disse tre månedene i år sammenlignet med 1,4 millioner i fjor. Sterke 8,57 millioner spill ble solgt til dette systemet fra april til utgangen av juni i år.

Totalt finnes det 44,14 millioner 3DS-eiere, og det er solgt 171,49 millioner spill til dette systemet.

På bakgrunn av et sterkt 3DS-marked og gunstig yen-kurs sammenlignet med annen valuta, regner Nintendo med at forrige finansår – som altså ble avrundet i mars i år – betyr en profitt på rundt 116 millioner pund.

Mario blir levende

Resten av året har selskapet tro på at Amiibo, leketøyet som blir til «levende» spillfigurer likt det i «Disney Infinity» og «Skylanders», skal bidra til Nintendo-økonomien. Amiibo ble første gang demonstrert på årets E3-spillmesse i Los Angeles.

«Bayonetta 2» (Wii U), «Pokémon Omega Ruby and Alpha Saphire» (3DS), og spesielt «Super Smash Bros.» til både Wii U og 3DS, er blant spillene Nintendo lanserer før jul i år som de tror kan pynte på resultatet.

«Captain Toad Treasure Tracker» lanseres før jul i andre verdensdeler, men vi i Europa må vente til januar 2015 på dette spillet. Det kom fram under Nintendos rapportering av tall, inntjening og planer videre.

Slik fungerer Nintendos Amiibo-satsning:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3