Nintendo går i strupen på «Skylanders» og «Disney Infinity»

Nå blir Mario levende.

10. juni 2014 20:39

(PressFire.no): Den japanske underholdningsgiganten avslørte i ettermiddag at de jobber med en egen vri på «levende» plastleker.

En industri som krysser dataspill- og leketøybransjen, og har vist seg å bli særdeles lukrativt både for «Skylanders» og «Disney Infinity».

Figurene, som har fått navnet Amiibo, aktiveres ved at de berører GamePad-kontrolleren og dermed lastes inn i spill som støtter denne funksjonen.

Figurslåssing

Det første spillet som vil kunne benytte seg av figurene, er det nye «Super Smash Bros.»-spillet til Wii U, som kommer ut på tampen av året.

Under Nintendos event ble vi også forklart at disse plastfigurene vil kunne gå opp i nivå, etter som man spilte med dem.

Dermed får du din helt unike figur, reklamerte selskapet.

En kamp mot deg selv

Et salgstriks, som kanskje kan virke spekulativt, er at to plastfigurer som slåss mot hverandre vil gå fortere opp i nivå enn om de brukes mot en vanlig datastyrt motstander eller en person.

Det ble også klart at man nå kan bruke avatarene, eller Mii-ene sine i kamp. Disse kan tilpasses med eget utseende, spesialtriks og våpen.

Plastikkpartay

«Mario Party 10» ble også introdusert (se trailer nederst), og spillet er planlagt lansert en gang neste år. Her vil Marios erkefiende, Bowser, spille en sentral rolle. Han får en helt egen modus kalt Bowser Party.

Spillet vil også inneholde mer tradisjonelle partyspill.

Også her vil det bli støtte for de nye Amiibo-figurene. Det planlegges i tillegg også Amiibo-støtte til spill som «Mario Kart 8», samt de nylig annonserte «Captain Toad: Treasure Tracker» og «Yoshi`s Wooly World».

Det kan også komme flere spill i fremtiden med slik støtte, skal vi tro Nintendo. En adapter som gjør det mulig å benytte figurene på 3DS er også på vei.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3