Letter på sløret rundt «Pro Evolution Soccer 2012»

- Vil formidle essensen av toppfotball.

13. mai 2011 15:32

Konami har i dag bestemt seg for å røpe de første detaljene rundt det neste «Pro Evolution Soccer». Og fokuset denne gang er på den instinktive måten fotball kan spilles på. Og på lagspillet, står det i pressemeldingen.

«Pro Evolution Soccer 2012» lanseres til høsten, som vanlig når vi snakker om nye fotballspill. 

Både den kunstige intelligensen og angrepsspillet har fått ekstra oppmerksomhet fra utviklerne i år. Det betyr blant annet at du skal kunne skaffe deg flere pasningsalternativ i en presset situasjon én mot én, hevder utvikleren. Lagkamerater kan også foreta løp med det formål å få motstanderens forsvar til å slå sprekker – og miste formasjonen.

NB! Se den første filmsnutten fra «Pro Evolution Soccer 2012» nederst, der spillregissøren forteller om noen av nyhetene vi kan forvente oss.

- Har jobbet tett med fotballfans over hele verden

I tillegg heter det at sonemarkeringen og posisjoneringen til forsvarsspillerne er kraftig forbedret, noe som betyr at du må jobbe hardt for å slå motstanderlagenes bakerste ledd.

Resultatet av alt dette er at lagene jobber som en enhet, på mer sammenhengende vis – mens de reagerer på bevegelsene til ballfører og konstant presser motstanderlaget for å få de til å gjøre feil.

- For meg er det ultimate målet i «PES»-serien å matche det folk får når de går på en kamp eller ser de store oppgjørene på TV med den opplevelsen de får på sin egen konsoll, uttaler «Pro Evolution Soccer»-sjef Shingo «Seabass» Takatsuka i pressemeldingen.

- Etter å ha rådført oss med fotballfans fra hele verden, har vi jobbet uavbrutt med å isolere og fastslå hvordan vi skal få spillet vårt til å smelte sammen med hvordan ekte fotball spilles. Dette er essensielt i «PES 2012», og nøkkelen til å kunne tilby den ultimate fotballopplevelsen, fortsetter han.

Og igjen er lisensene til klubbturneringene UEFA Champions League og UEFA Europa League på plass, om du måtte lure.

En mer fysisk affære

Du skal raskere kunne bytte mellom medspillere, hvilket som helst sted på banen, og dermed hurtigere kunne reagere på potensielt farlige situasjoner.

«Pro Evolution Soccer 2012» blir også en mer fysisk affære. Knuffingen og dyttingen blir utvidet. Store, sterke forsvarsspillere stoler på sine kvaliteter i kamp om ballen – mens spissene og kreative angrepsspillere «tar i bruk sine unike attributter» for å vinne duellene, står det videre i pressemeldingen.

Tettere, mer presise dueller, gjør at spillerne faller avhengig av hvordan de ble fratatt ballen eller taklet. Og holder din spiller seg fortsatt noenlunde i balanse etter en kraftig duell, kan du gjenvinne ballen og fortsette i full fres mot mål.

Alt i alt blir dette et fotballspill som mer enn noen gang representerer kjennemerkene til noen av verdens største spillere, men uten å ofre balansen, hevder Konami. Vi forskutteres også heftigere animasjoner og lyseffekter, forbedrede dødballsituasjoner samt utvidede taktikkmuligheter.

- Lagarbeid er det som skiller ut verdens beste klubber, og er samtidig senter for alt i «PES 2012». Spillet fokuserer på kjerneelementene av toppfotball; angrepsspill, bevegelsesfrihet, å skaffe seg rom og det å jobbe sammen som en enhet både i angrep og forsvar, sier Takatsuka.

Konkurrenten EA Sports har så langt ikke snakket ut om «FIFA 12», men har nylig avslørt at deres neste vil bli lansert til Nintendo 3DS denne høsten - i tillegg til de konsollene som tradisjonelt får servert et nytt FIFA hver høst.

«Pro Evolution Soccer 2012» lanseres til høsten, og utvikles til PC, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Wii og Xbox 360. Flere detaljer om «PES 2012» kommer i nærmeste fremtid, frister utgiveren Konami.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3