Lekket Microsoft-dokument kan ha avslørt Xbox 720

Intern presentasjon avslører maskinvare, funksjoner, pris, lansering – og Kinect-briller!

16. juni 2012 13:05

(PressFire.no): Microsoft-topper nekter å innrømme at en avløser til Xbox 360 er på vei, og de har nylig forkynt at den syv år gamle traveren har minst to år igjen av sin levetid.

Likevel har ryktene svermet i lang tid, og nå kan boblen endelig ha sprukket. Et dokument på 56 sider, som tar for seg planene deres for neste generasjons konsoll, er lekket. Det er snappet opp av Polygon, via NeoGaf.

Dokumentet, som nærmere bestemt er en powerpoint-presentasjon til bruk internt, ser ut til å være et par år gammelt. Men slikt noe tar en stund å planlegge, tross alt.

Presentasjonen inneholder deres strategi for 2011-2015, inkludert ting vi nå allerede har sett annonsert, slik som SmartGlass-tjenesten vi fikk se på E3, som lar deg synkronisere og utvide opplevelsene dine på tvers av tv-en, smarttelefonen, nettbrettet og datamaskinen.

Dette kan selvfølgelig også være en eneste stor bunke med slibrig humbug. Men dersom det er ekte, kan viktig informasjon om Xbox 720 være lekket – inkludert planer for maskinvare, ytelse, funksjoner, duppeditter, lanseringsvindu og pris. 


Blu-ray, 3D og seksdoblet kraft

Xbox 720 vil ifølge dokumentet bli både en kraftig spillmaskin og stuens viktigste underholdningsstasjon – komplett med støtte for blu-ray, 3D og en hel masse digitalt innhold. Maskinen skal bli «seks ganger kraftigere» enn forgjengeren.

Et overblikk over maskinvaren viser at de planlegger seks eller åtte ARM- eller x86-prosessorkjerner på 2GHz, samt tre PPC-kjerner på 3,2GHz for å sikre kompatibilitet tilbake til Xbox 360. Maskinen skal også kunne skilte med 4GB DDR4-minne.

Når maskinen slippes – i 2013 – har de som mål at ingen annen plattform, verken deres egne eller konkurrentenes, skal kunne gjengi de opplevelsene som er mulige på Xbox 720.

Det vil de ikke oppnå bare ved hjelp av ny maskinvare og nye spill, men også med et arsenal av nye dingser, funksjoner og tjenester.


Kinect 2, AR-briller og nettskyspilling

For det første, og kanskje ikke overraskende, kommer Kinect 2. Den nye sensoren skal være mer presis og mer fleksibel i hvilke handlingsrom en benytter. Den går fra mono til stereo-bilder (kanskje to kameraer plassert i øyeavstand, og noen form for 3D-funksjon?), bedre stemmegjenkjenning, bedre kameraer, og dedikert ytelse.

Ikke minst skal neste Kinect kunne lese fire spillere samtidig, og tillate bruk av rekvisitter. For eksempel kan du finne frem et balltre i boden og bruke det i et baseballspill.

Etter lansering, sannsynligvis i 2014, vil de så slippe «Kinect-brillene», som sømløst skal flette sammen den virkelige og den virtuelle verden. Dette kalles foreløpig for Project Fortazela, og minner om hva Google pønsker på med sine AR-briller. Brillene ser ut til å kunne kobles til mobile nettverk og brukes separat fra konsollen og Kinect-sensoren.

Enda et år senere, i 2015, vil de ha integrert full støtte for nettsky-spilling, slik at en kan få den fulle opplevelsen av nye spill på hvilken som helst skjerm, selv på billig og utdatert maskinvare, ettersom selve maskinkraften er lokalisert annetsteds.

Oppdatering: Etter at denne saken lekket i går, har dokumentet blitt fjernet fra Scribd etter forespørsel fra advokatfirmaet Covington & Burley. Ifølge Joystiq har disse tidligere jobbet med Microsoft. Microsoft har ikke kommentert saken.


Xbox 720 vil ifølge disse planene lanseres innen julen 2013, og koste 299 dollar (i underkant av 1800 kroner med dagens kurs) i Nord-Amerika.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3