Laget «Flappy Bird» – på boks

Fenomenet lever videre.

22. februar 2014 18:32

(PressFire.no): Mange reagerte med skrekk og vantro da «Flappy Bird»-skaperen Dong Nguyen valgte å slette sin kreasjon for to uker siden.

Det har ødelagt mitt enkle liv, sa skaperen, før han slettet det svært så innbringende spillet med bare et døgns forvarsel.

Nå har læreren og innovatøren Fawn Qiu skapt en egen versjon av mobilspillet – uten behov av mobilen.

(Se filmen nederst i denne saken).

Hermetisk «Flappy»

«Flappy Bird»-kloner har oversvømt app-butikkene siden sjokkbeskjeden kom. Det ble til og med såpass ille at både Google og Apple så seg lei på klonene, og begynte å nekte flere versjoner tilgang til butikken.

Qius versjon er litt annerledes, og behøver hverken Apple eller Googles tillatelse.

Utstyrt med to servoer, noen magneter, et par knapper og et Arduino prototypebrett, ble en pappeske forvandlet til det nye «Flappy Bird»-huset.

Med en siderullende bakgrunn ganske bokstavelig talt, styrer man fuglen ved å trykke på flakseknappen på rett tidspunkt. Om man er litt for tidlig eller for sent ute, sveiper den over et «Super Mario»-lignende grønt kloakkrør, og dermed lukkes lokket på boksen for å indikere at spillet er over.

Lærer bort innovasjon

Fawn Qiu brenner for å lære ungdommen å være kreative og innovative. Hun står bak en organisasjon som heter Make Anything som fokuserer på å la folk prøve seg ut på å bygge små teknologiske prosjekter.

Idéen er å gjøre teknologi tilgjengelig til unge med alle bakgrunner.

Jeg tror at det å skape et fysisk spill gjør spilleropplevelsen mer tilgjengelig, sier Qiu til nyhetssiden Cnet som tok seg en snakk med skaperen om «Flappy Bird»-versjonen.

Det er ikke lenger bare en spiller og en telefon, men folk rundt en blir også interessert i spillet, noe som igjen inviterer samarbeid og nysgjerrighet.

Nå har Qiu planer om å skape en «Flappy Bird»-verksted for jenter i lavinnkomstområder.

Toppbilde: Skjermdump fra Fawn Qius «Flappy Bird»-video.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3