(PressFire.no): Tidligere i år publiserte den respekterte spillutvikleren Ian Livingstone (Eidos) og filmeffekteksperten Alex Hope («Kick-Ass», «Shaun of the Dead», «Paul») en uavhengig rapport om dataundervisningen i Storbritannia.
Rapporten ble bestilt av kulturministeren i landet, Ed Vaizey, i fjor.
Der kritiserte de det britiske skolesystemet for å være for langt bak i utviklingen og at fagene ikke lærer barna å bruke datamaskiner til kreative formål. Dette mener de skaper et vakuum i den britiske spillutviklingsbransjen og filmbransjen.
Ifølge en nylig publisert kommentar fra Livingstone står landet i fare for å skape en hel generasjon med det han kaller digitale analfabeter og at disse bransjene i landet vil sulte som følge av kompetansetørke.
skriveDagens system er ifølge Livingstone som forskjellen mellom å lese og faktisk skrive noe, eller som å lage et dataprogram i stedet for å bruke det.
Han trekker frem eksempler som Google, Facebook, Zynga og Twitter som resultater hvor det er en kombinasjon av kunnskapene som har vært utslagsgivende for suksessen.
I rapporten, kalt «Next Gen», kommer de med 20 anbefalinger til myndighetene, bransjen og lærere om hvilke egenskaper som trengs for spillutvikling og spesialeffekter innen film/tv.
Det har tydeligvis truffet en nerve, for nå har myndighetene i Storbritannia kommet med et svar på rapporten hvor de åpner for reform. Svaret er på 17 sider og dekker mange fasetter av både undervisning og de respektive bransjene.
- Å undervise datavitenskap og informasjons- og kommunikasjonsteknologi i skolen må gjennom reform for å bedre reflektere forandringene i rollen teknologi går gjennom og for å engasjere morgendagens datakompetanse, står det i en pressemelding fra myndighetene i Storbritannia.
Svaret fra myndighetene tar for seg alle de 20 forslagene i rapporten og er lagt ut på nettet.
Dermed tar regjeringen i Storbritannia litt med den ene hånden og gir tilbake litt med den andre - tidligere i år kuttet de nemlig skatteletten for spillutvikling i landet. Spillutviklerorganisasjonen TIGA sa at det kan påvirke over 3500 jobber.
Foto: Scanpix