Engelsk spillkrise etter fjerning av skattelette?

- Vurderer å flytte 600 arbeidsplasser, truer Activision-sjefen.

4. januar 2011 09:14

Etter at den britiske regjeringen besluttet å fjerne skattelette på spillutvikling, har flere spillselskaper ytret bekymring for landets kreative bidrag til spillmarkedet. Sjefen for spillgiganten Activision, Bobby Kotick, vil overfor den britiske avisen The Telegraph ikke utelukke at de vil flytte spillutviklingen ut av England.

- Jeg tror det var en forferdelig tabbe. Det er så mange andre steder som oppmuntrer spillindustrien, sier Kotick til The Telegraph.

Activision har i dag rundt 600 ansatte som jobber med spillutvikling i England. Skattefordeler for spillutvikling har blant annet etablert Canada som et viktig land. Byer som Montreal, Quebec, Vancouver og Toronto har store studioer fra blant annet Ubisoft, Electronic Arts og Activision.

I Montreal har Jade Raymond, som har vært involvert i utviklingen av «Assassin’s Creed»-spillene, fått i oppgave av Ubisoft å etablere et gigantisk spillstudio med 800 ansatte innen ti år. Studioet skal blant annet stå for det neste spillet i «Splinter Cell»-serien.

Bobby Kotick trekker selv frem Kina, Singapore og enkelte stater i USA som eksempler på områder i verden som opererer med gunstige skattefordeler som lokkemiddel for å være attraktive for spillutvikling.

Spillbransjens organisasjon i England, som går under navnet TIGA, mener det er rundt 3550 jobber som nå står i fare.

- Alt for lenge har regjeringskoalisjonen oppført seg som en eksklusiv golfklubb. Den har hatt en strategi for å redusere underskuddet, men har hatt lite å si om vekst, sier TIGA-sjefen Richard Wilson til The Telegraph og fortsetter:

- Spillbransjen tilbyr muligheter for vekst, høye verdier og jobber innen høyteknologi i England.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3