Hvorfor pusser de ikke opp «Skyrim»?

– Tallerkenen vår er ganske full nå.

12. oktober 2015 18:43
«Dishonored Definitive Edition».

KØLN (PressFire.no): Etter lanseringa av de nyeste konsollene, PlayStation 4 og Xbox One, har vi sett en flom av såkalte HD-remakes med spill fra den forrige generasjonen.

Noen tilfører meningsfullt bonusinnhold. Andre bare piffer opp grafikken en smule og gir påfyll til utgivernes pengebinge.

«Dishonored» fikk denne sandpapirbehandlinga, men hva med et oppussa «The Elder Scrolls V: Skyrim» til PS4 og Xbox One? 

Mange ønsker seg et slikt. Det hadde gitt mening å gi «Elder Scrolls»-lojale en slik karamell å suge på inntil en oppfølger blir annonsert.

Pete Hines vil ha fokus på
«Elder Scrolls Online».
(Foto: Kjetil Svensen, PressFire.no). 
Pete Hines vil ha fokus på
«Elder Scrolls Online».
(Foto: Kjetil Svensen, PressFire.no). 

Har diskutert nyversjoner

Bethesda er forsiktige i remake-sammenheng. Unntaket er en viss snikefavoritt fra 2012 som nylig kom ut til PlayStation 4 og Xbox One.

Markedssjefen, Pete Hines, virker ikke så ivrig etter å overdrive HD-fiseringa av titlene han disponerer.

Det inkluderer «Fallout 3» og «The Elder Scrolls V: Skyrim».

– Er det krefter hos Bethesda som har lyst til å relansere «The Elder Scrolls V: Skyrim» på nye konsoller?

– På et tidspunkt har vi antageligvis diskutert alt, sier Hines til PressFire i forbindelse med GamesCom i høst.

«The Elder Scrolls V: Skyrim».

«Online» er «Elder Scrolls»-fokuset for øyeblikket

– I forhold til «Dishonored» var det vårt siste spill til den forrige konsollgenerasjonen. Det ble sluppet ett år før de nye konsollene kom, men missa så vidt det vinduet.

Når det gjelder «Elder Scrolls» har du nå «Elder Scrolls Online» på de nye konsollene. Det er ikke «Skyrim», men det var heller aldri tanken bak. Vil du ha en «Elder Scrolls»-opplevelse til PS4 eller Xbox One, har du allerede ett spill tilgjengelig vi fortsetter å arbeide med – og skal gi ut nytt innhold til – både i år og neste år, lover Hines.

– Og der har du fokuset vårt for «Elder Scrolls» i øyeblikket.

Med andre ord: ikke vent på et «Skyrim HD Collection». Ikke på en god stund, i hvert fall.

En slik relansering ville trolig blitt betraktet som en distraksjon – potensielt ødeleggende for «Elder Scrolls Online»-salget og -interessen, hvis vi leser litt mellom linjene hva Hines forteller.

«The Elder Scrolls Online».

«Et forvirra spill»

«The Elder Scrolls Online» ble først lansert til pc i fjor. Helt sikkert et prestisjeprosjekt hos Bethesda internt, for det har ambisjonsnivå som vitner om at de ville legge sitt populære fantasy-univers til en MMO-arena helt i «World of Warcraft»-skala.

Vår anmelder testa pc-versjonen i fjor:

«Dette et forvirra spill, som ikke kan bestemme seg helt for hvordan man skal jobbe sammen med andre. Der man burde få være i fred, blir man påtvunget sosialisering med vilt fremmede. Der man burde få være sammen med venner, blir man splittet opp.» 

Månedsavgiftmodellen ble droppet etter et drøyt år, før lanseringa til PlayStation 4 og Xbox One, og store justeringer er allerede blitt gjort.

Topp sju: Lista over hvilke 360-spill
folk ønsker seg aller mest
til Xbox One.
(Bilde: Microsoft). 

Kan spilles på Xbox One

Det er sjanser for å spille både «Skyrim» og «Fallout 3» på én av de nye konsollene snart. Riktignok uten et grafikkløft, men med mulighet til å strømme eller ta bilder ved et par trykk på kontrolleren.

Microsoft ruller ut en oppdatering før jul, der støtte til å spille Xbox 360-spill på Xbox One er en av de store nyhetene.

Underveis i en avstemning som har pågått i flere måneder nå, har folk fått stemt på hvilke 360-spill de ønsker seg mest til Xbox One. Både «Skyrim» (3. plass) og «Fallout 3» (7. plass) har fått plenty stemmer.

Før jul vil over hundre Xbox 360-titler støttes, har Microsoft lovt. «Fallout 3» blir et av disse. Det har Bethesda bekrefta«Skyrim»-skjebnen i denne sammenhengen, er fortsatt usikker.

– Det er hyggelig at Microsoft nå åpner for bakoverkompabilitet, slik at Xbox 360-versjonen av «Fallout 3» kan kjøres på en Xbox One.

– Er det sjanse for flere HD-versjoner eller remakes [fra Bethesda]? Vi må bare vente og se, men jeg føler tallerken vår er ganske full for øyeblikket, sier Pete Hines til PressFire.

Innholdet på den tallerkenen heter blant annet «Fallout 4». Dette er utvilsomt hovedretten til Bethesda i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3