Hvordan føles det å være i badebuksa til Michael Phelps?

Svaret får du blant ukas nedlastbare spill.

18. november 2011 14:33

(PressFire.no): Forrige uke var ganske tørr og tam når det gjelder digi-spillknask, og denne uka er på ingen måte bedre. Kanskje enda mer begivenhetsløs!

Årsaken til det er at de aller fleste sitter og koser seg med noen av en lang rekke storspill som har havnet i butikkhyllene de siste ukene.

Men kanskje er det noe som kan friste litt? Vi har som vanlig gransket menyene på Xbox LIVE Marketplace, PlayStation Store og sett på hva Nintendo har å by på – til DSi, 3DS og Wii.

Av høydepunktene kan vi trekke fram ett nytt nedlastbart på både PS3 og Xbox 360, og en filmsnutt som bygger bro i «Assassin’s Creed»-spilluniverset. Og muligheten til å jukse deg til suksess i nylig lanserte «Need for Speed: The Run», om du føler for den slags.

La oss heller ikke glemme at du kan svømme som en ekte mester, i «Michael Phelps: Push the Limit». Demoen er nå ute til Xbox 360.

Halv pris på «Ms. Splosion Man»

Xbox har jubilert og feiret ti år de siste dagene. Og for å være med på denne feiringen kan du enten gjenoppleve Master Chief i den nyrestaurerte «Halo: Combat Evolved Anniversary» - eller hva med å laste ned gratis Avatar-tilbehør, som gnistrer med fyrverkeri og jubelstemning. (Denne er bare tilgjengelig til og med lørdag).

Ukas spill på salg er «Ms. Splosion Man», gitt ut tidligere i år via LIVE Marketplace. Det er Twisted Pixel – studioet som nylig ble kjøpt av Microsoft – som står bak. Prisen på dette spillet er nå halvert ut uka. Det betyr at du kan kjøpe plattformspillet for 400 Microsoft-poeng (33 kroner).

Les også: Vår anmeldelse av «Ms. Splosion Man».

To nye demoer er ment å friste deg som enten allerede eier en Kinect, og har lyst på en bevegende juleferie i år, eller vurderer å skaffe en slik sensor til Xbox 360. «Twister Mania», er en variant av det kjente hender-og-føtter-plassert-på-matta-spillet.

Har du mer lyst til å tre inn i badebuksa på den prisbelønte svømmeren Michael Phelps, kan du også teste en gratisdemo av «Michael Phelps: Push the Limit». Kinect-spillet er ute i butikkene nå, men du kan altså få en smakebit før du vurderer å bla opp.

Eller se denne traileren, og selv føle på kroppen hvordan det er å være i Phelps' badesbukse.

«Et merkelig skytespill»

Ukas eneste nye tilskudd i Arcade-menyen på Xbox 360 er «Xotic». Et litt merkelig skytespill i førsteperson, litt grumsete i grafikken og med et noe underlig premiss:

Det handler blant annet om å sikte på røde planter – som igjen utløser kombinasjoner og gjør at poengtelleren løper løpsk om du er treffsikker og taktisk. Det lurer selvsagt også noen fiender rundt omkring på brettene.

«Xotic» koster 800 Microsoft-poeng (65 kroner).

I takt med at kombinasjonene ruller av gårde, kan du også gjøre deg fortjent til ymse oppgraderinger.

NB! Se video fra «Xotic» nederst.

Av utvidelsene denne uka er det verdt å nevne kartpakken til «Halo: Combat Evolved Anniversary» (1200 Microsoft-poeng) og den såkalte Run Time Savers Pack til «Need for Speed: The Run» (800 Microsoft-poeng). Sistnevnte utvidelse finnes også til PS3.

Tilbud på tre nedlastbare perler

På PlayStation Store er det salg på godbiter som «Lara Croft and the Guardian of Light», «Outland» og «Beyond Good and Evil HD».

Tilbudene på disse spillene varer til 30. november.

Dette er tre knallgode og nedlastbare – der alle har fått terningkast fem fra oss. Fellesnevneren er at de alle tre kiler eventyrlysten, og byr på noen riktig så storslåtte opplevelser.

Les også: Vår anmeldelse av «Lara Croft and the Guardian of Light».


Les også: Vår anmeldelse av «Outland».


Les også: Vår anmeldelse av «Beyond Good and Evil HD».

Samme uke som «Assassin’s Creed: Revelations» ble lansert, har det dukket opp en filmsnutt som kalles «Embers». Denne animerte filmen er inkludert i Collector’s og Signature-utgavene av «Revelations». «Embers» skal bygge bro mellom spillene i denne serien, og har et særlig fokus på Ezio. (Koster 25 kroner på PlayStation Store).

«Blockids» ble opprinnelig gitt ut til den første PlayStation-konsollen. Dette er en Arkanoid-variant, kanskje litt mer sprelsk og med et litt annet perspektiv. (Se en videosnutt her).

Denne gang er det to nye Minis som blir servert av Sony: «Rumble Trucks» (26 kroner) og «Where is my Heart» (43 kroner). Begge disse kan lastes ned gratis om du er Plus-medlem.

«Toki Tori» er det eneste nye nedlastbare PS3-spillet, og koster 59 kroner (44,25 kr for Plus-medlemmer). Du kan også demo-teste gratis. Dette spillet ble opprinnelig gitt ut til Game Boy Color for ti år siden, men etter den tid har det dukket opp versjoner til smarttelefoner, pc/mac, Wii og nå altså PS3.

NB! Se trailer fra «Toki Tori» nederst i saken.

To demoer, begge med Move-støtte, er også på PlayStation Store denne uka. «Start the Party: Save the World» og «Move Fitness». Dessuten er det salg på de to «GTA IV»-episodene og «Call of Duty: Black Ops» (om du er Plus-kunde koster sistnevnte omtrent 450 kroner).

Rulling og 3D-versjon av klassiker

Jøss, denne uken får vi faktisk nedlastbare spill på samtlige Nintendo-konsoller.

En skikkelig godbit ligger på lur i 3DS-nettbutikken i dag. «3D Classics Kirby's Adventure» er det gode gamle NES-spillet oppdatert med grafikk som vises i 3D.

Spillet er et av de mer klassiske plattformspillene fra tiden det kom ut, og også et av de siste spillene på konsollen. Første spillet med Kirby, også!

Litt mindre plattforming og mer rollerblading på Wii denne uken. «Jam City Rollergirls» er noe så uvanlig som et racerspill med rulleskøyter. En slags form for rollespillaspekt er også med, der du går opp i level og kan oppgradere figuren din. 500 Wii Points må du ut med, rundt 50 kroner. Vi har ikke spilt dette selv, men det har fått alright kritikk rundt om på nettet.

De som «bare» har en DSi får et merkelig spill med et merkelig navn. «Bugs'N'Balls» handler om en sport insekter visstnok elsker. Du har en rekke fargede kuler og skal knipse alle disse over bord og til motstanderen. Den som greier å knipse alle kulene over først vinner. Du kan kræsje kulene inn i hverandre for å hindre at de kommer over til deg.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Minute Hardcore
Du har bare ett stakkars minutt på å få høyest mulig poengsum i dette romskip-skytespillet! Skift farge med et museklikk - lik farge som fiendene skader ikke!

Slyngelslenging
Fin-fint Donald-spill som minner om «Angry Birds»! Sleng B-Gjengen inn i pengebingen til Onkel Skrue, og prøv å treff hovedblokkene som ligger bak betongen. Hvor mye penger får du?

Vi runder av med trailere fra henholdsvis «Xotic» (nå ute til Xbox 360), og «Toki Tori» (PS3):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3