Hvor mye spill for pengene er det egentlig i «The Order: 1886»?

– Ingen kommentar.

17. februar 2015 12:47

(PressFire.no): De siste dagene har det versert flere meldinger om at det bare er drøyt fem timer å hente ut av «The Order: 1886», et av Sonys prestisjespill til PS4 denne senvinteren.

Det startet da PlayMeThrough lastet opp video av det som skal være det komplette spillet på YouTube, inkludert filmscenene.

Eurogamer hevder «The Order»-opplevelsen klokker inn på fem og en halv time. (YouTube-filmen det er snakk om er nå fjernet).

– 

Feil informasjon

Jeg skjønner hvorfor spørsmålet blir stilt. Jeg vet det florerer et timetall som faktisk ikke er riktig. Det er umulig å gjøre ferdig spillet i løpet av den tiden, så informasjonen er feil, sier Ru Weerasuriya til Eurogamer.

Weerasuriya er sjefen hos spillstudioet Ready at Dawn, folka ansvarlige for «The Order». Han vil for øvrig ikke utdype da det store spørsmålet dukker opp:

Hvor lang tid tar det egentlig å gjøre ferdig historien i «The Order: 1886»?

 Vi ønsker ikke å kommentere dette. Vi kan ikke hindre folk i å skrive det de gjør. Og vi kommer ikke til å reagere hver eneste gang det blir rapportert noe som er feil.

Det ville i seg selv vært en fulltidsjobb, sier spillregissøren.

Kvalitet eller kvantitet?

I lys av rapportene om at spillet kun er en fem-seks timers opplevelse, og Ready at Dawns vegring rundt å selv tallfeste, er det mange som nå antar at det ikke er et særlig langt spill som snart kommer til PlayStation 4.

«The Order» har heller ingen flerspillerbit, noe som gjør at denne nysgjerrigheten rundt innholdet er forståelig.

Lengden er heller ikke alt, når du skal bedømme et spills kvaliteter. Det er noe av budskapet Ru Weerasuriya etterlater seg i dette Eurogamer-intervjuet.

Han prater gjerne om den flotte opplevelsen han selv fikk av å gjøre seg ferdig med «Call of Duty 4: Modern Warfare» og understreker flere ganger hvor bra det er med ulike typer spill på markedet, også de korte og konsise. Kvalitet er viktigere enn kvantitet, er budskapet mellom linjene.

Spillengden er viktig. Hvert spill må få lov å bruke den tiden det trenger til å fortelle historien. Noen spill kan være korte. Andre kan være lange. Jeg husker fortsatt første gangen jeg spilte «Modern Warfare», og gjorde unna historien på tre og en halv-fire timer, sier Weerasuriya til Eurogamer.

«The Order» lanseres snart, 20. februar, og kun til PlayStation 4.

PressFire fikk en test i London tidligere i år. Selv om vi satt igjen med inntrykket av at dette er blant de aller peneste spillene vi har sett eller spilt, spesielt fra noen av filmklippene du finner mellom slagene, er det mer å rette fingeren på når det handler om selve spillopplevelsen.

Du finner en anmeldelse her på PressFire, rundt lanseringen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3