Hvor mye kommer Wii U til å koste?

E3-spillmessen kommer ikke til å gi oss svaret.

30. april 2012 10:27

(PressFire.no): Nintendo har for lengst forskuttert at de igjen skal vise fram Wii U på sommerens E3-spillmesse i Los Angeles. I fjor, på samme sted, fikk verden se konsollen for første gang.

I starten av juni skal de endelige spesifikasjonene og det ferdige designet øke forventningene, mer enn Wii U klarte i fjor, håper Nintendo.

Men det kommer ikke til å bli satt en pris eller spikret datoer på Wii-etterfølgeren i Los Angeles.

- Slippes før jul

- Vi kommer til å vise det endelige formatet, diskutere detaljer og rekken av spill som kommer i år.

- Men vær klar over at vi kommer til å annonsere lanseringsdato og pris på et senere tidspunkt, etter E3. Akkurat slik vi har gjort til andre systemer vi har lansert på slutten av et år.

Dette er ordene til Nintendo-president Satoru Iwata som har oppklart overfor investorene hva spillgiganten vil røpe på E3.

Men Iwata forsikrer at planen fortsatt er å lansere Wii U i Japan, USA, Australia og Europa før jul.

November-lansering?

Tidligere denne måneden skrev vi om en epost som kan ha avslørt planene: 18. november slippes konsollen, først i USA. Uken etter er det Japans tur.

Dette skrev Wii U Daily som hadde fått tak i et memo fra en stor japansk spillbutikk.

Samtidig - i løpet av orienteringen til selskapets investorer nylig - røpet Iwata at det blir en storstilt satsning på å tilby Wii U-spill digitalt. Samme dag som spillene er tilgjengelig i butikk, skal du også kunne laste ned fra en meny på konsollen – på samme måte som tjenestene til Xbox 360 og PlayStation 3 fungerer.

Nintendo trer inn i digi-æraen

Det som skiller Wii U fra konkurrentene på dette feltet, per i dag, er at det ligger an til at alle (eller de fleste) store titler skal kunne lastes ned fra dag én.

Denne digi-satsningen til Nintendo skal også overføres til 3DS. I sin redegjøring til investorene, sier Iwata at flere 3DS-titler også skal kunne handles digitalt, og startskuddet går med lanseringen av «New Super Mario Bros. 2» i august. 

Dette spillet ble annonsert for en ukes tid siden.  

Slik så det ut da Nintendo viste fram Wii U for første gang på E3-spillmessen i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3