Wii U-datoen kan være avslørt

Konsollen kommer i god tid før jul, røper epost på avveie.

3. april 2012 12:18

(PressFire.no): Nintendo forbereder seg på å avsløre Wii U enda én gang. Det skjer på sommerens E3-spillmesse i Los Angeles i juni.

I fjor, også da på E3, var det en vag presentasjon som pekte i alle retninger – mest preget av muligheten til å se teknologidemoer, konseptuelle småspill eller gamle Nintendo-favoritter i ny drakt.

Det mest håndfaste er en tablet-lignende kontroller som vil være sentral for opplevelsene, og at Wii-oppfølgeren får nok teknisk snacks under panseret til at den skal matche Xbox 360 og PlayStation 3 - selv om de lærde fortsetter å strides om dette.

Om to måneder får vi svarene, har Nintendo lovt. Da vil Wii U også få en lanseringsdato og kanskje en prisantydning. Fra offisielt hold har de allerede forskuttert at konsollen blir lansert en gang før jul - i alle de store markedene i verden.

En epost på avveie kan ha avslørt datoene som det nå jobbes mot: WiiUDaily har snappet opp en epost, et skriv ment for internt bruk hos en av de største spillbutikkene i Japan, Media Land.

USA får konsollen først, søndag 18. november. Uka etter blir det lansering på hjemmebane, altså i Japan, påstår WiiUDaily. Europa blir ikke spesifisert i dette skrivet.

Wii-konsollen ble i sin tid også lansert på en søndag i USA (19. november, 2006). Japan fulgte da etter to uker senere, mens Europa-lanseringen skjedde tre uker etter USA-debuten.

NB! E3-messen går av stabelen i Los Angeles den første uka av juni. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3