Hvor mye er du villig til å betale for denne?

PSP 2-prisen kan ha blitt avslørt.

17. mars 2011 19:52

Sony avduket sin neste håndholdtkonsoll i slutten av januar. Det man fra offisielt hold fokuserte på da var å fortelle om all maskinkraften som er stappet inn i PSP 2 – eller NGP (Next Generation Portable) som er arbeidstittelen. De viste også frem tidlige versjoner av kommende spill som benytter seg av alle disse konsollhestekreftene.

Det kommer blant annet nye «Uncharted»-, «Call of Duty»- og «Killzone»-spill skreddersydd for PSP 2. Flere titler som er under utvikling ser du i traileren nederst i denne saken.

NGP har også en trykkfølsom skjerm, samt en tilsvarende trykkfølsom bakside som åpner opp for nye måter du kan spille på. Dessuten har Sony lyttet til klagene fra de eksisterende PSP-kundene og inkluderer derfor to analogstikker til den nye konsollen, i motsetning til den ene vi til nå har hatt å leke oss med. En OLED-skjerm på 5”, en kraftig prosessor og 3G-teknologi er også på plass. Alt for å gi deg en annen spillopplevelse, håper Sony.

- Denne måten å spille på skaper en ny opplevelse mens spillet utfolder seg i dine hender. Markedet av håndholdtspill har gått igjennom en radikal endring siden vi lanserte PSP, fortalte PlayStation-toppen Kaz Hirai fra scenen under pressekonferansen i Tokyo.

- I dag kan man få spillopplevelsen gjennom en smarttelefon eller lignende. Vi, som en plattformprodusent, må adressere dette.

Har Ubisoft avslørt prisen på NGP?

Så langt vil ikke Sony fra offisielt hold kommentere hva denne herligheten kommer til å koste – eller være veldig spesifikke når det gjelder lanseringstidspunktet. Hirai kommenterte overfor PC World at man ikke ønsker å «prise seg ut av markedet», mens USA-sjef Jack Tretton antydet at målet er å lansere NGP ved juletider. I hvert fall i minst ett territorium av verden, sa han, noe som kan indikere at vi i Norge pent må vente til 2012 før vi får fingrene i denne kraftpluggen.

Men om Sony selv ikke vil si noe om prisnivået enda, er det bra man har Ubisoft - som nå har vært ute og foretatt noen spørreundersøkelser for å forsøke å bli bedre kjent med kundene sine og sondere markedet med tanke på PSP 2-spill som de utvikler.

Undersøkelsen, som Kotaku har fått snusen i gjennom tips fra sine lesere, fokuserer på å kartlegge hva folk syns om å betale $ 350 for PSP 2-versjonen med 3G, $ 250 for den uten 3G. Det spesielle er at Ubisoft-undersøkelsen, etter å ha stilt disse innledende spørsmålene om pris, fortsetter med: «Hvor sannsynlig er det at du kommer til å kjøpe Sony NGP, nå som du vet hva denne vil koste i butikk?».

Sony nekter, ikke uventet, å kommentere saken og omtaler dette som «spekulasjoner».

Hvis Ubisoft virkelig har fått informasjon om prisnivået på NGP fra konsollprodusenten, og tallene de bruker i undersøkelsen er korrekte, kan dette bety at vi i Norge må betale henholdsvis 2500 kroner og 3500 kroner for de to NGP-modellene – ettersom det å multiplisere med ti sammenlignet med amerikansk pris ofte viser seg å stemme veldig bra med virkeligheten når et nytt, elektronisk leketøy nærmer seg butikkhyllene.

Til sammenligning med PSP 2-prispåstandene, lanserer konkurrenten Nintendo i disse dager sin nye 3DS-konsoll i Norge. Denne har en veiledende utsalgspris på 2500 kroner. Den første PSP-modellen som Sony slapp i Europa i 2005, kostet omtrent det samme på lansering. 

Kaz Hirai forteller om den nye håndholdtkonsollen fra Sony i dette videointervjuet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3