Hvem vant egentlig desembersalget?

Både Sony og Microsoft feirer.

17. januar 2014 14:31

(PressFire.no): Etter lanseringen av en ny konsoll kommer gjerne en periode med kreative pressemeldinger, som vrenger og vrir på tallene.

Enten tåkelegges det litt (salg til butikk eller salg til kunder?), settes i kontekst til et bestemt land eller region for å pynte budskapet. Kanskje krydres det med spådommer der dokumentasjon ikke er så viktig?

Microsoft lener seg på desembertallene fra NPD, og konstaterer at Xbox One var den mestselgende konsollen i USA. Rundt 908 000 maskiner ble solgt den måneden.

Har en «kumulativ ledelse»

NPD er markedsundersøkelsesorganet mange i underholdningsbransjen bruker i slike sammenhenger.

Sony på sin side oppgir at PlayStation 4 har en «kumulativ ledelse» når det gjelder denne konsollkrigen, sammenlagtresultatet, og sier stor etterspørsel hindret dem i å få ut hele salgspotensialet sitt i desember. Og ser vi på verdensbasis, målt i faktisk salg, har Sony et poeng:

PlayStation 4 bokførte, som vi allerede vet, 4,2 millioner solgte enheter på verdensbasis i løpet av 2013. Xbox One klarte 3 millioner. PS4 er lansert på flere markeder enn Xbox One, og var i salg uka før Xbox One i USA. Dét hører med til historien.  

- Vi er takknemlige for entusiasmen, og støtten. Mange kjøper sin neste Xbox-maskin og mange blir med i Xbox-familien for første gang, uttaler Yusuf Mehdi i Microsoft ifølge CVG.

- PlayStation 4 ble utsolgt

- Vi solgte alle PS4-konsoller tilgjengelig i butikker i USA, og vi var tomme på lagrene våre i desember på grunn av stor pågang fra kundene.

- Med mer enn 4,2 millioner solgte PS4-systemer verden rundt, er det klart at PS4 sine spill- og underholdningsmuligheter treffer bra hos et stort publikum, og vi gjør vårt beste for å forsøke å øke beholdningen i alle de 53 landene konsollen nå er tilgjengelig i, forteller Sonys Dan Race.

NPD oppgir ifølge CVG at det totale salget av spillmaskiner fikk en økning på 50 prosent sammenlignet med i 2012, selvsagt mye takket være introduksjonen av Xbox One og PlayStation 4 før jul.

Xbox 360 havnet på tredjeplass på denne oversikten og solgte 643 000 enheter.

- Wii Us beste måned

Men også Wii U fikk oppsving, selv om det ikke var på høyde med det Nintendo selv hadde forespeilet denne jula.

- Salget av Wii U var positivt i desember 2013, og markerte systemets beste måned, forteller Liam Callaghan fra NPD.

Nintendo 3DS var den konsollen som solgte aller best i USA, hvis både hjemmekonsollene og de håndholdte blir inkludert i regnestykket. Microsofts Xbox One var den som tjente mest penger på grunn av en høyere pris enn PS4.


PlayStation 4 er allerede lansert i Norge. Xbox One blir etter planen offisielt lansert her til lands «senere i år»

FOTO /Hovedbilde: PressFire.no

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3