Dette er tidenes raskest selgende spillkonsoll

4,2 millioner har kjøpt PS4.

8. januar 2014 14:15

(PressFire.no): Konsollkrigen er i full gang etter at startskuddet for PlayStation 4 og Xbox One gikk i november, og tidligere denne uka kunne Microsoft slå seg på brystet med imponerende tre millioner solgte maskiner frem til jul.

Men i forbindelse med elektronikkmessen CES, som holdes i Las Vegas denne uka, følger Sony opp og forteller om 4,2 millioner solgte maskiner i samme periode.

Raskest selgende

Dermed har PlayStation 4 solgt hele 1,2 millioner maskiner mer enn konkurrenten, og i tillegg blitt tidenes raskest selgende konsoll.

Til sammenligning var Nintendo Wii en av tidenes raskest selgende da den ble lansert 18. november 2006 i USA (tidlig desember i resten av verden). Den klarte å selge 3,19 millioner maskiner før årsskiftet.

4,2 millioner er også mer enn de 3,91 milloner konsollene Nintendo meldte at Wii U hadde solgt i løpet av ett år i sin forrige kvartalrapport. Dermed har PlayStation 4 brukt halvannen måned på å ta igjen ett år med Wii U-salg.

Når det er sagt, er det viktig å ta med i regnestykket at PlayStation 4 er lansert i flere land enn Xbox One, som ennå ikke har blitt sluppet i blant annet Norden. Microsoft har heller ikke kunngjort en dato for lansering i de resterende landene som må vente.

Mange norske spillere har likevel bestilt Xbox One fra utlandet, blant annet fra Microsofts egen nettbutikk i utlandet.

Japan gjenstår også

Verken PS4 eller Xbox One har blitt sluppet på det vanligvis ganske attraktive japanske markedet, selv om Sony har en klar fordel på hjemmebane når den slippes 22. februar. Den amerikanske Microsoft-konsollen har tradisjonelt slitt med salget i Japan.

At den nye Sony-konsollen er attraktiv har også norske kunder fått merke, hvor butikkhyllene har vært tomme og det opereres med ventelister.

Enkelte butikker flagger at man må vente helt til februar om man setter seg på liste i dag, mens andre vi har snakket med forventer at tilgangen bedrer seg i løpet av januar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3