Hva skjer når du blander «Portal» og «Super Mario»?

Gratisspill tilgjengelig nå - og det funker som bare juling.

5. mars 2012 10:42

(PressFire.no): Vi skrev tidligere om denne merkelige sammensetningen av «Super Mario Bros.» og «Portal», men da var spillet fortsatt et stykke unna lansering.

I går ble det derimot sluppet helt gratis på nett, og du kan selv laste det ned ved å følge denne linken.

Spillet er ganske enkelt den gamle klassikeren, bare at Mario nå kan produsere portaler hvor du måtte ønske det.

Etter noen minutter i sopperiket med et portalgevær i lankene kan vi slå fast at dette funker overraskende godt. Akkurat hvorfor er det vanskelig å sette fingeren på, men det er nesten like morsomt å manipulere tyngdekraften her som i Valves spill.

Det har aldri vært så enkelt å komme seg opp på toppen av mursteinene på bane 1-2, for å si det sånn!

I tillegg til å være et morsomt spill i seg selv kan du også lage egne baner, spille opp til fire spillere samtidig (om du kobler til nok kontrollere) og leke deg med en rekke filtre for å få den klassiske retrofølelsen.

Super Link Bros.

Om du liker slike snedige «Super Mario»-versjoner bør du også ta en kikk på «Super Mario Crossover» hvor du kan spille gjennom originalen som heltene fra andre gamle NES-spill, som Link, Blaster Master, Samus Aran og han duden fra Contra.

Også det spillet funker som bare juling, og før kommentarfeltet fylles med skrik om at dette blir advokatmat, så kan vi legge til at både Nintendo og Valve som regel er veldig snille mot slike fanprosjekter.

Om du skulle lagd et spill blandet med det gamle «Super Mario Bros.» – hva hadde du valgt?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3