Se Mario presse soppen gjennom to hull – samtidig!

Himmelsk hybrid mellom «Super Mario Bros.» og «Portal».

6. september 2011 17:03

Det er jammen mye moro som kan ha med det første «Super Mario Bros.»-spillet. Ikke bare er originalen knallbra i seg selv, men for et års tid siden dukket det opp en nettleserbasert greie som lot deg spille spillet med en bråte andre NES-helter.

NB! Super Mario Crossover kan du spille her!

Men nå kommer den snedigste crossoveren vi har sett på veldig lenge. «Portal» møter «Mario» i «Mari0» (med en null på slutten), og lar deg fyre avgårde portaler i hytt og gevær. Alt fra fysikk og lydeffekter er portet over til Mushroom Kingdom, og sannelig har ikke utviklerne lagt til multiplayer også!

De noe uheldig benavnede StabYourself, utviklerne bak denne fornøyelige bastarden, lover at et ubegrenset antall spillere kan spille samtidig så fremt du greier å koble nok kontrollere eller tastaturer til PCen din.

Samtidig er de veldig bestemte på at de ikke skal tjene noe som helst på spillet, for å ikke motta trusler om søksmål og nedstenging fra Valve eller Nintendo.

- Ikke saksøk oss!

De har allerede sent et brev til Valve hvor de ærbødigst ber om at de ikke saksøker dem, men har ikke gjort det samme til Nintendo fordi de visstnok ikke vet hvem de skal sende brevet til.

Det er neppe noe særlig grunn til bekymring - Nintendo har ikke lagt nevneverdig innsats i å stoppe fanprosjekter basert på Super Mario før.

Alle banene fra det originalet «Super Mario Bros.» er med, samt banene fra det som ble «Super Mario Bros. 2» i Japan («Lost Levels» her hjemme), helt egne nedlastbare baner og en level editor.

Det skal slippes til Windows, OSX og Linux, men onlinespilling er enda ikke satt i stein. Utviklerne utelukker ikke at dette vil komme i en fremtidig versjon, dog.

Er du keen på å teste spillet selv må du dessverre smøre deg med litt tålmodighet. «Mari0» skal slippes i ferdig utgave i løpet av året, med en mulig beta litt før «om det trengs».


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3