Hva skal du spille i helga?

«GTA»-klassiker, snikende suksess – og en tur til verdensrommet.

7. desember 2012 16:05

(PressFire.no): Alle de største spillene denne høsten har nå blitt lansert.

Mellom de store blockbusterspillene kan det være kjekt med noen alternativer - og spillsalgene kommer til å rulle videre gjennom resten av 2012.

Derfor har vi også denne helga gravd fram noen anbefalinger.

En klassiker i oppusset drakt, nylig sluppet til iOS og Android. Et av årets aller beste har kommet til pc, attpåtil med rabatt nå. Og til slutt oppfordrer vi til å ta en tur ut i verdensrommet.

Helt nederst kan du spille litt, her og nå – helt gratis.

«Grand Theft Auto: Vice City»

Plattform: iOS/Android

Rockstar feirer tiårsjubileet til klassikeren «GTA: Vice City» ved å lansere spillet til iPhone og iPad.

Spillet ligger på nå App Store og koster 35 kroner. Snart dukker det opp også til Android.

«GTA III» fikk en lignende behandling i fjor, men heldigvis er «Vice City» litt bedre å styre på en iPhone eller iPad.

Ved å plassere en finger på skjermen dukker det opp en liten joystick på venstre siden av skjermen. Til høyre ligger en del av kommandoene du får bruk for, blant annet muligheten til å hoppe, kapre en bil eller gi fotgjengere «en ørevarmer».

Utviklerne har pyntet litt på spillet – blant annet oppdatert karakterdesignet, fikset bedre lyseffekter og lagd et bedre sikte- og skytesystem som skal være bedre tilpasset disse plattformene.

Timingen er fin til å gjenoppleve en av de store «GTA»-spillene, etter manges mening det beste spillet i serien. Til våren kommer «Grand Theft Auto V» ut, et spill Rockstar hevder blir større enn «GTA IV, «GTA: San Andreas og Red Dead Redemption - til sammen.

Se trailer fra «GTA: Vice City» i mobilversjon her.

«»

Mark of the Ninja

Plattform: Xbox 360, pc.

Er du ikke Xbox 360-eier og holdt du på å eksplodere i frustrasjon da du så vår sekser til «Mark of the Ninja» tidligere i år?

Nå er ikke bare spillet tilgjengelig for pc via Steam, de har også rabatt pålydende 33 prosent på herligheten.

Spillet vi anser som ett av tidenes beste Ninja-spill er en perle av de sjeldne, og tar i bruk mekanikker vi ofte ikke ser i dette sjiktet. I tillegg tør utvikleren å gi en slags frihet innenfor rammene mange velger å styre unna.

Dette er en av årets heftigste overraskelser.

Se trailer fra «Mark of the Ninja» her.

«Faster Than Light»

Plattform: Windows/Mac/Linux

2012 kommer til å gå inn i historiebøkene som et merkeår for uavhengige spillutviklere. I tillegg til knallsolide utgivelser i gud vet hvor mange kategorier, har det også gitt startskuddet for kronerulling.

Tiden vil vise om det er en bærekraftig modell, men det har i hvert fall ledet til minst én knasende god utgivelse.«Faster Than Light» er en romtolkning av den beinharde «roguelike»-sjangeren. Bygg et skip, fiks det opp med utstyr og fart gjennom en nådeløs galakse. De aller fleste turene kommer til å ende opp med at du pulveriseres av en av mange farer. Det går bra, prøv igjen. Fort og gæli. Mestringsfølelsen svever stadig som en gulrot foran snuten din.

På Steam får du det sterkt rabattert (rundt 40 kroner) frem til 10. desember.

Samtidig har nettbutikken et stort tilbud på kontrollervennlige dataspill i forbindelse med lanseringen av Big Picture Mode. Der kan du raske med deg solide spill som «Warhammer 40,000: Space Marine», «Portal 2» og «Limbo» til en behagelig pris.

Se trailer fra «Faster Than Light» her.


Se trailer fra «Warhammer 40,000» her.

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet 123spill.no.

«Lose the Heat 3»

Utvikler: A10

Kjør en råfet amerikaner med turbo med politiet hakk i hæl. Prøv å treffe de oransje ringene, da blir det mye action på banene - og du kan stikke av lettere.

En slags «Most Wanted»-variant som ikke har så alt for dum grafikk til å være et nettleserspill.

TEKST: Jarle Hrafn Grindhaug, Lasse Lervik, Kjetil Svensen og Erik Fossum.

Hva skal du spille i helga? Du kan komme med noen tips i kommentarfeltet under.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3