Nå kan du skreddersy tv-skjermen for dataspill

Steam lanserer storskjermmodus.

4. desember 2012 12:30

(PressFire.no): En av de heteste grunnene til å plukke opp en spillkonsoll har vært komforten.

Der maskiner som Xbox 360, Wii og PlayStation 3 kommer med grensesnitt godt tilpasset tv-skjermer, har dataspill på tv-er og større skjermer ofte slitt med oppløsningsproblemer og dårlig tilpassede menyer.

I september bestemte Valve seg for å bedre på det, og lanserte Big Picture-modusen til verdens største spillsentral, Steam. Men bare i en betaversjon.

I dag ble modusen offisielt lansert, ifølge Gamespot.

Håndkontrollervennlig

Big Picture tilbyr først og fremst mer håndkontrollervennlige flater. Det vil si større og flere bilder, samt menytekst som lettere kan leses fra sofakroken. 

Du velger selv om du vil benytte mus og tastatur eller en håndkontroller, og begge skal være godt støttet. Valve har blant annet lagd en helt ny måte å føre inn tekst med spillspaker på, kalt Daisywheel. Her skal hver knapp representere flere bokstaver, for kjappere skriving.

De skryter også av verdens første nettleser i førsteperson, som blant annet har skylagring på funksjonslista si, ifølge hjemmesida.

Ellers skal grensesnittet først og fremst være en omformulering av det ordinære menysystemet på Steam, og tilby akkurat de samme spillene og funksjonene. 

Salg på støttede spill

I forbindelse med nylanseringen har Steam også valgt å skru ned prisen på en rekke av de mest kontrollervennlige spillene sine. I hvert fall midlertidig.

Nå kan blant annet «Portal 2», «Alan Wake» og «Mark of the Ninja» anskaffes for en sterkt redusert penge. Salget varer frem til den 10. desember.

Samtidig velger Valve å merke spill i nettbutikken med fullstendig, delvis eller ingen kontrollerstøtte. Delvis vil si at du må bruke tastatur i noen punkter av installasjonen eller menyene.

En helt egen Steam-konsoll har vi ikke sett ferten av. Valve selv har som kjent avkreftet det enn så lenge, selv om mer og mer peker mot at de leker med tanken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3