Hva skal du spille i helga?

Appetittlige og hypnotiske anbefalinger.

30. november 2012 15:45

(PressFire.no): Mellom slagene i storspill som «Black Ops II», «FIFA 13», «Halo 4», «Assassin's Creed III» eller «Far Cry 3», kan det hende appetitten din trenger å skjerpes med noen mellomretter.

Også denne helga har PressFire-redaksjonen et lite knippe anbefalinger å servere -litt pc-snacks, og noe for deg som er mobil. I tillegg pågår det noe som minner om et panikksalg, der vi som er kunder kan gjøre en hyggelig spillhandel.

Helt nederst finner du en spillgodbit som kan nytes rett i nettleseren – her og nå.

«Fieldrunners 2»

Plattform: iOS

Apropos app-etittlig: Oppfølgeren til tower defence-spillet som kom ut til «alle» plattformer, er større og mer påkostet. Det merker du kjapt.

I kjernen finner du mye av den samme opplevelsen – bare utvidet og polert.

Det handler om å sette ut våpentårn, tvinge fienden som kommer i bølger til å bevege seg på labyrintvis rundt omkring, og selvsagt skal du forsøke å stanse bygene før de trasker inn i basen din.

Utvikleren har jekket opp prisen en del sammenlignet med det første «Fieldrunners», på iOS (iPhone eller iPad) koster det henholdsvis 21 og 56 kroner.

Men på en av de nyere iPad-retinamodellene ser spillet fantastisk bra ut, og kommer mest til sin rett på et slikt nettbrett. Prisen er kanskje litt stiv for enkeltes smak, men du får langt penere områder, mer dybde (flere tårntyper, en «økonomi»), 25 brett og tre ulike vanskelighetsgrader.

I tillegg, når du har rundet alle banene, kan du velge å bryne deg på en uendelig strøm av Fieldrunners om du vil ha en heftigere utfordring.

Se trailer fra «Fieldrunners 2» her.

«Super Hexagon»

Plattform: Pc

Noen spill er gigantiske, fotorealistiske epos som tyner mange dager – om ikke uker – ut av filofaksen din. Andre er ultrakompakte opplevelser som er geniale i sin enkelhet.

Indieluringen Terry Cavanagh («VVVVV») har etter hvert blitt en ekspert på sistnevnte, og hans «Super Hexagon» er intet unntak.

Musikken pumper hypnotisk, spiraliserende farger driver deg nærmest til vanvidd og målet ditt er enkelt og greit å danse en prikk unna stadig trangere hinder.Først kom det på mobiltelefoner, nå er pc-versjonen ute til Steam. Smått rabattert er den også (cirka 14 kroner). Klart du blir hekta!

Spørsmålet er om du har tid til nok en berusende indietranse. For dette er digitalt sprengstoff.

Se trailer fra «Super Hexagon» her.

«»

Veldedighetssalg for THQ

Storutgiveren THQ har en svært rik stall av store spillisenser. Det har ikke hindret dem fra å havne i ulykka.

Aksjen deres har kollapset totalt, og Rockstar-sjefen har spådd en snarlig død for selskapet.

Derfor ser de etter nye måter å tjene raske penger på, og inntar Humble Bundle – som stort sett har vært forbeholdt indieskapere.

Her selger de blant annet «Company of Heroes», tidenes mest kritikerroste strategispill, side om side med «Darksiders», «Metro 2033» og «Red Faction: Armageddon».

Prisen bestemmer du selv, og alt over seks kroner skaffer deg denne samlinga. Da velger du hvor mye som skal gå til THQ selv, Humble Bundle og veldedighet (Child’s Play, Røde Kors).

Om du legger inn mer enn gjennomsnittet, rundt 30 kroner, får du også villbassen «Saint’s Row: The Third».

Se trailer fra «Darksiders» her.


Se trailer fra «Saints Row: The Third» her. 

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet 123spill.no.

«Jake & Finn's Epic Quest»

Utvikler: Cartoon Network.

What time is it? It's ADVENTURE TIME!

I dette herlige 3D-spillet styrer du de to heltene fra den populære tegneserien i deres søken etter Beemo og finn ut hvorfor verden har blitt et TV-spill!

TEKST: Lasse Lervik, Kjetil Svensen og Erik Fossum.

Hva skal du spille i helga? Har du noen anbefalinger eller spilltips? Del gjerne i kommentarfeltet under.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3