Hva med et «GTA» i sci-fi-stil?

Fristende, innrømmer sjefen.

29. januar 2013 13:42

(PressFire.no): Rockstar Games har spunnet et langt garn av historier, fra makaber reality-tv i «Manhunt» til en forskrudd, kriminell tolkning av «the american dream» i «Grand Theft Auto IV».

Fremtiden har de likevel til gode å utforske. En sci-fi-utgivelse står visstnok ikke på viljen, men mangelen på en god idé.

- Idéen er veldig fristende, og alt er mulig i et videospill, vi mangler simpelthen en god grunn, fortalte Rockstar-stifteren Dan Houser i et intervju med franske Ecrans i fjor (via OXM).

Gjorde det med western

Den mediesky spillgründeren trekker paralleller til storsuksessen «Red Dead Redemption», som var deres første skritt inn i westernverden.

- Vi bestemte oss for en western fordi vi visste at vi hadde noe å si. Vi har ingen interesse av å prøve ut sci-fi bare for laserpistoler og flyvende biler. De beste science-fiction-historiene er de som skildrer menneskets tilstand, røper Houser.

For øyeblikket står «Grand Theft Auto V» på tapetet for de anerkjente actionspillskaperne, fem år etter forrige avsnitt i serien. Slippvinduet er «våren 2013».

Spillernes jobb?

For to uker siden begynte ordet å gå om en romfergeutvidelse til «Grand Theft Auto IV», hvor du selv får sette deg bak stikkene og pile opp i det store svarte rommet.

Videoen av prosjektet ser du under. Denne typen utvidelser kan bli adskillig vanskeligere i den kommende oppfølgeren - det er ikke engang sikkert at den kommer til pc

Om det først skulle skje, er det nok lurt å holde seg unna merkevarene deres.

Produsenten av tv-serien «L.A. Noir», et navn til forveksling likt Rockstars «L.A. Noire», mener at spillskaperne truet med å saksøke livskiten av ham med mindre han endret navnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3