Hva har «Call of Duty» og «Tony Hawk» til felles?

Nå skal spillstudioene spleises.

5. mai 2014 09:45

(PressFire.no): De to spillstudioene Infinity Ward og Neversoft slår seg sammen og blir nå til ett samlet studio, rapporterer Giant Bomb. Spillsiden hevder å ha fått tak i et internt notat som avslører dette.

Mens de fleste kanskje kjenner til «Call of Duty»-berømte Infinity Ward, er Neversoft på sin side blitt kjent som studiodet bak «Tony Hawk»-spillene og «Guitar Hero»-serien.

Mister Neversoft-navnet

– Som dere vet arbeidet Inifinity Ward og Neversoft sammen på «Call of Duty: Ghosts», og gjennom denne prosessen ble det klart at de to studioene har komplimenterende ferdigheter, skriver Activisions publiseringssjef Eric Hirshberg ifølge notatet spillsiden påstår å ha fått tilgang til.

Med disse to studioene har vi muligheten til å skape ett stort superstudio.

Sjefer i pensjon

Det kommer til å føles merkelig å ikke se Neversoft-logoen på noen fremtidige spill, men de viktige tingene: Neversofts talent, kreativitet, profesjonalitet og hengivenhet til kreative mesterverk - alt dette kommer til å videreføres inn i neste kapittel, skriver Hirshberg.

Derimot er det ikke alle som kommer til å følge med på lasset. Med et nytt studio kommer naturligvis spørsmålet om ny ledelse, og to av Neversofts hovedmenn har «valgt å gå ut i pensjon», skriver Hirshberg.

Det er Neversofts studiosjef Joel Jewett og studiodirektøren Scott Pease som velger å forlate industrien. Begge har vært en del av Neversoft i over 20 år.

Den nye studiosjefen skal visstnok være Dave Stohl, som har jobbet hos Activision i 19 år, og som per i dag sitter på en sjefsrolle for Activision Worldwide Studios. Infinity Wards sjef Steve Ackrich kommer ifølge Giant Bomb til å fortsette hos studioet i en lederrolle. 

Det neste «Call of Duty»-spillet, som i forrige uke ble avslørt gjennom en trailer, er det Sledgehammer-studioet til Activision som står bak. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3