Hva hadde du gjort om jorda gikk under?

I «Dear Esther»-gjengens neste må du bestemme deg på en time.

1. august 2012 12:49

(PressFire.no): - Det hadde vært ubeleilig om verden tok slutt i en liten landsby i Shropshire, synes «Dear Esther»-skaperen Dan Pinchbeck. 

Sammen med spillstudioet thechineseroom jobber han i disse dager på en slags åndelig oppfølger til det tankefulle fenomenet fra i fjor, som av mange ble beskrevet som et antispill.

I et eksklusivt intervju med Beefjack tegner han et bilde av «Everybody’s Gone To The Rapture» som en mer interaktiv videreføring av spillet fra i fjor.

Og du får bare spille én time av gangen.

Spilles om og om igjen

- Konseptet er nesten som 60-70-talls britisk science-fiction, slik som John Wyndham og John Christopher. Det handler om hvordan en britisk bygd hadde reagert på jordas undergang, er omrisset Pinchbeck tegner i intervjuet.

Ragnarok utforskes i førsteperson gjennom en diger spillverden, som etter sigende skal ta hele 20 minutter å krysse om du stamper på. Men det er neppe klok tidsbruk.

«Everybody’s Gone To The Rapture» er ment å spilles om og om igjen. Etter 60 minutter er spilløkten over. Tanken er at du skal måtte prioritere hva du vil se.

- Er du som en kikker, og observerer hvordan andre fyller den siste dagen av sitt liv? spør Pinchbeck retorisk. 

«Dear Esther» i bakvendtland?

Spillet skal følge og la deg påvirke seks rollefigurer som selv vil gjøre mening av sin siste dag på jorda. Det lille britiske studioet har enda ikke bestemt seg for om du kan avverge katastrofen, og virker å være mer opptatt av spillinnholdet enn så lenge.

- Jeg vil la spilleren forandre verden. Jeg vil at spilleren virkelig skal føle at man befinner seg på et sted som er i stadig endring. 

Sånn sett kan det altså bli radikalt forskjellig fra «Dear Esther», som mer enn noe var et forsøk på å ta avstand fra tradisjonelle spillmekanikker og tempoet i moderne spill.

Thechineseroom jobber samtidig med oppfølgeren til skrekksuksessen «Amnesia: The Dark Descent», med det noe spesielle navnet «A Machine of Pigs». Her leker de blant annet med feberfantasier og hjelpesløshet. 

«Everybody’s Gone To The Rapture» skal utgis til pc i løpet av 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3