Høstoppdateringen til Xbox 360 nærmer seg

Datoen er spikret.

22. november 2011 13:17

(PressFire.no): Spillbloggen Kotaku har fått informasjon fra Microsoft om at høstoppdateringen til Xbox 360 rulles ut tirsdag 6. desember. Dette ble senere på dagen bekreftet fra offisielt hold (se nederst i saken).

Dette vil medføre noen iøyenfallende endringer på måten du navigerer på - for menyene blir helt omarbeidet sammenlignet med «bladmenyene» du kjenner i dag.

Robin Burrowes fra Microsoft demonstrerte de nye menyene for PressFire i forbindelse med GamesCom-spillmessen i august, og fortalte oss at støtte for Kinect har vært sentralt i forbindelse med redesignet.

Håndfaste valg

Du kan bla ved å gestikulere foran Xbox-sensoren, og for de landene som har stemmestøtte kan du også få tilgang til alt innhold fra Xbox LIVE, eller harddisken din, gjennom å «snakke» med Kinect.

Ved å føre hånden i en sidelengs bevegelse, blar du gjennom hovedmenyen. Holder du håndflaten rolig i et par sekunder, kan du foreta et valg.

Du trenger selvsagt ikke bruke Kinect, du kan enkelt hoppe gjennom Xbox-arkivet ved hjelp av en håndkontroller også.

Her kan du se noen bilder som viser de nye menyene (NB! Ikke alle disse tjenestene er tilgjengelig for norske Xbox-eiere).

Enklere tilgang på underholdning?

Filosofien bak er også bygd på at pc, mobil og konsoll-designet skal være mest mulig sammenfallende, og at Microsoft ønsker å gjøre underholdningsopplevelsen i stua enklest mulig.

Dette er noe som for øvrig blir demonstrert i videoen nederst i denne saken (der du også ser glimt av de nye Xbox 360-menyene).

Når det gjelder nye tjenester, er Bing og YouTube noe som ble annonsert på E3 i sommer. Bing er en stemmesøkfunksjon som naturlig nok ikke er inkludert i den norske oppdateringen. Kinect forstår foreløpig ikke norsk.

Men Marc Whitten og Dennis Durkin fra Microsoft-ledelsen understreket på E3 i sommer at det jobbes hardt med å gi støtte til enda flere språk i tiden som kommer.

Oppdatert: Microsofts Larry «Major Nelson» Hryb, har nå bekreftet denne datoen (6. desember) på bloggen sin. Blant nyhetene som blir inkludert i oppdateringen, er muligheten til å lagre i nettskyen om du er gullmedlem. Dette gjelder både spillprogresjon og din LIVE-profil.

Beacons- og Facebook-deling (på en ny måte) er også inkludert. Dette handler om å kunne forhåndsvarsle venner om hva du planlegger å spille til helga. Bing blir foreløpig bare tilgjengelig i USA, England og Canada.

Oppdateringen er gratis for alle Xbox LIVE-medlemmer. Når du skrur på konsollen etter 6. desember, får du beskjed om å laste den ned før du kan logge deg inn.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3