En helt ny konsollopplevelse venter deg

Xbox 360-menyene får full overhaling.

28. august 2011 10:45

KÖLN (PressFire.no): På et lite bakrom på GamesCom-spillmessen forrige uke fikk PressFire.no ta en titt på de nye menyene som dukker opp i en oppdatering. Det skjer «en gang før jul», som var alt Robin Burrowes fra Microsoft kunne røpe når det gjelder å tidfeste dette.

Oppdateringen byr på en dramatisk forandring fra dagens 360-menyer, og er motivert av å tilby enklere navigering om du vil leke «Minority Report» med din Kinect-sensor. Den er også et resultat av at Xbox-arkivet har vokst seg stort når det gjelder underholdning.

Ingenting tyder på at Microsoft vil gire ned tilbudet av innhold – også det som ikke er spillrelatert.

Tvert i mot.

Støtte for stemmekommandoer med Kinect er tett integrert med disse nye menyene. For de landene som har slikt, vel og merke.

- Redesignet gjort med Kinect i tankene

Det ble poengtert fra Robin Burrowes at dette ikke blir et alternativ om du er en av dem som virkelig har forelsket deg i de eksisterende «blad-menyene». Dette blir din nye Xbox 360-hverdag med en gang Microsoft har rullet ut oppdateringen, og det skjer altså en gang før årsskiftet.

La oss ta en nærmere titt på disse nye menyene.

Eller kanskje ikke...?

Microsoft opplyste til PressFire at de ikke har tenkt å slippe noen offisielle bilder før oppdateringen er rullet ut. Samtidig ble det på humoristisk vis foreslått: «Kan du ikke tegne de i stedet?».

Det er en utfordring vi mer enn gjerne tar på strak arm. Du ser både en «analog» og «digital» versjon i denne saken.

NB! PressFire understreker at det ferdige resultatet kan avvike noe fra disse forseggjorte reproduksjonene. (Kaffeflekkene er på ingen måte inkludert i den nye Xbox 360-opplevelsen).

Øverst har du en enkel linje der alle kategoriene du kjenner er sortert horisontalt. Kanskje litt inspirert av PlayStation 3s XMB-menyer? Men i motsetning til på PS3 dukker det opp seksjoner under, som er visualisert gjennom store «firkanter» eller bilder. Du scroller i en sidelengs bevegelse med en arm (om du bruker Kinect), og holder hånda rolig i noen sekunder når du vil foreta et valg. I midten vil du finne ett stort «bilde», der de mest populære tjenestene innenfor hver kategori befinner seg. I «spill»-gruppen ligger derfor det spillet som befinner seg i 360-drevet.

- Redesignet er gjort med Kinect i tankene. Og alle tjenester på Xbox LIVE Marketplace vil være tilgjengelig enten gjennom stemmekommandoer eller gestikulering, forteller Robin Burrowes mens han gjør seg klar for å demonstrere. 

Burrowes nevner at designet er inspirert av det som finnes på Windows Phone 7, med bilderubrikker og kanskje også fargevalget. Det var nemlig en del grønne rubrikker å spore.

Disse bildene dukker opp under hver hovedkategori og gir deg muligheten til å velge en undermeny direkte ved å trykke på dette bildet. Det at disse er av en viss størrelse, gjør også navigeringen med Kinect enklere. Du kan selvsagt navigere ved å bruke håndkontrolleren, slik du er vant til, men demonstrasjonen PressFire fikk var sentrert rundt stemmekommandoer og Kinect.

- Vi har jobbet etter prinsippet; «hvis du kan se noe fra menyene, kan du også navigere på samme måte ved hjelp av stemme», sier Burrowes.

- Xbox Bing Batman!

«Xbox Games. Xbox music. Xbox video. Xbox social». Slik navigerer han gjennom hovedmenyen, og fire av de mange gruppene.

Men stemme er som sagt foreløpig ikke integrert i den norske Kinect-opplevelsen, selv om Marc Whitten fra Microsoft på E3 i sommer understreket at det jobbes hardt med å gi støtte til enda flere språk i tiden som kommer.

Vi så også spor av Beacons, som Microsoft annonserte på E3.

Dette er en sosial tilleggstjeneste der du kan flagge for dine Facebook- eller Xbox 360-venner at du planlegger å spille «FIFA 11», «Forza Motorsport 3» eller «Call of Duty: Black Ops» til helga. En slags forhåndsvarsling, altså, som skal sette vennegjengen med en Xbox i høygir og gjøre flerspilleropplevelsen litt mer familiær og forutsigbar.

Bing er en annen nyhet (for de språkene Kinect forstår). En søketjeneste som er bygd inn i 360-menyene, der du kan søke etter alt innhold. Robin Burrows demonstrerer ved å si «Xbox Bing – Batman». Og opp kommer ymse Batman-spill, filmer, animerte tv-serier og nedlastbare utvidelser. Deretter kan søket raffineres innenfor denne Batman-kategorien. Enten ved å sile ut bare filmer eller spill som har flaggermusmannen-relevans.

De nye Xbox 360-menyene rulles ut i en oppdatering før jul.

Denne videoen viser glimt fra det nye Xbox-grensesnitttet. (Takk for tips, The Moose 76):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3