- Håper neste konsollgenerasjon er kortere

Ubisoft-sjefen mener den lange ventetiden går utover nye lisenser.

26. november 2012 09:49

(PressFire.no): Wii U står på dørkarmen i julenissedrakt, PlayStation 4 og Xbox 720 er håpefullt forventet neste år.

Det er på tide, mener Yves Guillemot, sjefen for spillselskapet Ubisoft.

Guillemot mener at det sikkert er bra for Microsoft, Nintendo og Sony, men at det er dårlig for spillutviklere og industrien.

I et intervju med Polygon forteller franskmannen at selskapets suksess de siste årene har kommet på tross av et langt opphold mellom nye spillsystemer.

Overgangsperiodene er best

- I industrien er vi vante med å skifte maskiner hvert femte år. Vi er nå i sjuende år av Xbox 360. Vi trenger nye konsoller, og på slutten av hver syklus tar markedet et lite dykk på grunn av færre nye lisenser – og det skader industrien litt.

- Jeg håper at neste gang kommer de kjappere.

Guillemot mener at nye konsoller gir både utviklere og utgivere muligheten til å omskape seg selv. 

- Overgangsperiodene er den beste tiden for at våre spillskapere skal kunne tørre å ta flere risker og gjøre ting litt forskjellig, sa han.

- Når en konsoll er ute så lenge som de har vært nå, så tar du ikke like mange risker med nye lisenser – selv om de er gode. De selger ikke like godt, påsto Guillemot, men mener at trenden er motsatt når det kommer en ny konsollgenerasjon.

- Wii U er for dyr

Guillemot har derimot ikke vært helt glad over førstemann ut, den ellers Ubisoft-elskede Nintendo.

Wii U, som slippes på kommende fredag her i Norge, får kritikk fra Ubisoft-sjefen for å ha en for høy pris

- Jeg er aldri fornøyd når maskinene er dyre. Men det vi må huske her, er at den er billig sammenlignet med en Ipad. Den er billig når du ser på hva du får. Men jeg håper de reduserer prisen i tide.

Wii U blir å ligge mellom 2900 til 3500 kroner, alt ettersom hvor mye kraft du vil ha innpakket.

Ubisoft lanserte stortittelen «Assassin's Creed III» for en knapp måned, og første utvidelsen «Liberation» for et par uker siden.Vår anmelder rullet en femmer, men poengterte at ambisjonene til spillet til tider stanger opp mot hva dagens konsoller kan prestere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3