- Håper å få tilbake spillet for å gjøre det ferdig

Men «1666: Amsterdam» befinner seg i Ubisofts varetekt.

28. juni 2013 11:48

(PressFire.no): Patrice Désilets var en av nøkkelpersonene bak de første to «Assassin’s Creed»-spillene. Han forlot Ubisoft for å prøve seg hos konkurrenten THQ i 2010.

«1666: Amsterdam» er navnet på spillet han jobbet med de siste åra. Ubisoft kjøpte både spillet og Montreal-studioet der Désilets jobbet i forbindelse med THQ-konkurssalget i januar.

Men så startet bråket …

Désilets hevder han fikk sparken kort tid etter overtakelsen og ble eskortert ut av arbeidsplassen av sikkerhetsvakter. Ubisofts versjon er at «visjonene ikke var sammenfallende».

Jeg slåss for det, og det er alt jeg kan si akkurat nå. Det er summen av alle åra med erfaring, utbasunerte nylig Patrice Désilets om «1666: Amsterdam».

Han var en av talerne under Gamelab-konferansen i Barcelona denne uka. Spillskaperen sa klart i fra at han vil slåss for å få tilbake rettighetene til spillet.

Jeg beklager, folkens. Spillet var fantastisk. Det er fortsatt fantastisk, og jeg håper å få det tilbake for å gjøre det ferdig – for deres skyld, og min egen, sa Désilets under sitt foredrag ifølge Gamesindustry.biz.

Tidligere denne måneden ble det kjent at den franskkanadiske spillskaperen saksøker Ubisoft, og krever 400 000 dollar sammen med retten til å fortsette arbeidet med «1666: Amsterdam».

Formelt skal Ubisoft ha satt dette spillet på pause etter å ha kjøpt rettighetene fra THQ, ifølge Game Informer. Désilets hevder han har en klausul i sin arbeidskontrakt som gir han kontrollen over spillprosjektet hvis Ubisoft kansellerer prosjektet.

NB! Hovedbildet er fra «Assassin's Creed II».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3