Homer kan bli stjerna i sitt eget rollespill

- Vi har snakket om det.

7. august 2013 14:39

(PressFire.no): En av skaperne bak «The Simpsons» innrømmer at det har vært diskusjoner om å lage et stort rollespill basert på denne animerte familien.

- Vi har snakket om det. Det er egentlig en ganske komplisert ting å få til, spesielt ettersom du må skrive en hel del utfall til hver enkelt situasjon, sier Al Jean i et ferskt videointervju.

Jean er en av manusforfatterne bak «Simpsons». På spørsmål om det finnes konkrete planer om flere spill fra dette universet, er han vag, men optimistisk.

- Det har blitt diskutert. Jeg tror det kommer til å skje, sier Jean i en Google Hangout-seanse i anledning nok en Emmy-nominasjon til «Simpsons», som nå har rundet 530 episoder fordelt på 24 sesonger.

- «Tapped Out» er fantastisk

Det har dukket opp en rekke spill med den gule familien gjennom åra. Nå sist «The Simpsons: Tapped Out», til mobil og nettbrett.

Dette Electronic Arts-spillet har gjort det riktig bra. Suksessfaktoren til Android- og iOS-spillet var en av grunnene til at den tidligere EA-toppen John Riccitiello trakk fram nettopp «Tapped Out», i samme åndedrag som «FIFA» og «Battlefield», da han oppsummerte hvor mange bra merkenavn EA nå sitter med.

- «Tapped Out» er fantastisk. Det er uvanlig at et spill som dette bare øker i popularitet lenge etter lansering, sier Al Jean.

- Det er et skikkelig bra spill, og gjør det kjempebra.

I fotsporene til «South Park»?

Hvis Al Jeans drøm om et «Simpsons»-rollespill en gang blir realitet, følger de i så fall fotsporene til en annen animasjonsserie. Obsidian jobber for tiden med å gjøre ferdig «South Park: The Stick of Truth», og spillmakerne bak er ingen hvem som helst når det gjelder denne sjangeren.

Obsidian har tidligere stått bak blant annet «Star Wars: Knights of the Old Republic II», «Fallout: New Vegas» og «Alpha Protocol».

Al Jean sier det har vært interessant å følge utviklingen i spillbransjen i åra siden det første, «The Simpsons Arcade Game», kom ut i 1991.

En nyversjon av dette spillet ble forresten lansert til Xbox 360 og PS3 tidligere i år.

Vi har holdt på så lenge, det første spillet var jo et arkadehallspill. Det har vært en utrolig historie med spillene som har kommet ut basert på serien, sier Jean.

Electronic Arts, som har spillrettighetene, vil ikke kommentere overfor Gamespot om de har planer om å lage flere «Simpsons»-spill i nærmeste fremtid.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3