Håndholdt «Uncharted» lages av andre

Originalutviklerne konsentrerer seg om «Uncharted 3».

31. januar 2011 13:41

Demonstrasjonsvideoen av «Uncharted» på PSP2 viste godt hva Sonys neste håndholdte satsning kan takle både grafikk- og spillmessig. Nå viser det seg at «Uncharted: Portable» ikke vil ha samme utvikler som de andre spillene i serien.

NB! Se «Uncharted» til PSP2 bli demonstrert i filmsnutten nederst i denne saken.

Ifølge Gamasutra vil ikke spillstudioet bak hovedserien, Naughty Dog, ha ansvaret for å utvikle en håndholdtversjon av Uncharted. I stedet vil Sonys Bend Studio overta tittelen til PSP2.

Disse spillutviklerne er kjent for å ha lagd de senere spillene i «Syphon Filter»-serien, og for å stå bak «Resistance: Retribution» til PSP. Trenden med å la andre ta seg av håndholdtversjoner av prestisjefulle Sony-prosjekter, fortsetter altså.

Det er også annonsert et nytt «Resistance»-spill til PSP2 og dette spillet vil bli lagd av Nihilistic Software. Hovedserien på PlayStation 3 er utviklet av Insomniac.

Så langt har ikke Sony sagt noe om når «Uncharted» til PSP2 skal være klart. Men konsollen skal lanseres i løpet av året. I hvert fall i Japan. USA-sjef Jack Tretton har lagt igjen hint om at Europa og USA kan måtte finne oss i å vente helt til 2012 med å få kloa i den nye håndholdtkonsollen. 

Naughty Dog er for tiden travelt opptatt med «Uncharted 3: Drake’s Deception». Dette spillet lanseres 1. november og ser ut til å bli en ordentlig godbit for alle eventyrlystne PS3-eiere.

Se video fra PSP2-demonstrasjonen av «Uncharted»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3