Hinter kraftig om «The Witcher»-oppfølger

– Tror ikke det er slutt ennå.

8. desember 2015 19:25
Årets prisjakt har begynt. (Foto:
Marcin Iwinski, Splash News/Scanpix) 

(PressFire.no): Den siste uka har polske CD Projekt Red fått mer kontorpynt gjennom gjeve «årets utvikler»- og «2015s beste spill»-priser fra The Game Awards.

«The Witcher 3: Wild Hunt» er grunnen til utmerkelsene.

Rollespillet var opprinnelig planlagt utgitt i fjor, men ser i stedet ut til å bite godt fra seg i slike oppsummerende prisshow på tampen av 2015.

Les også: Vår anmeldelse av «Witcher 3».

Adam Kicinski hinter om en
«Witcher»-oppfølger, eller -avlegger.
(Skjermdump: TVN24 BiS).
Adam Kicinski hinter om en
«Witcher»-oppfølger, eller -avlegger.
(Skjermdump: TVN24 BiS).

Ville vært urettferdig å stanse nå

CD Projekt RED har et nytt prosjekt de arbeider med, kalt «Cyberpunk 2077».

Det har blitt sagt fra denne kanten at de ikke har lyst til å dele mer fra sin tolkning av denne dystre sci-fi-visjonen, basert på penn og papir-rollespillet, før i 2017.

«The Witcher 3: Wild Hunt» skulle bli det siste i trilogien. Selve punktumet for monsterjeger Geralt of Rivia.

«The Witcher 3».

Et intervju med polske TVN24 BiS, oversatt av GamePressure, antyder at vi likevel kan ha mer i vente fra denne verdenen:

– Det ville ikke vært rettferdig overfor fansen [å runde av «Witcher»]. Vi har arbeidet innen dette universet i over et dusin år nå, og jeg tror ikke det er slutt enda, sier direktøren i CD Projekt Red, Adam Kicinski, i tv-intervjuet.

Hva slags historie dette spillstudioet eventuelt har lyst til å fortelle og med hvem i hovedrollene, er selvsagt uklart i dag. Lysten på å lage mer «Witcher» har trolig også økt i takt med utmerkelsene og salgstallene denne serien har notert seg for.

Det er ikke første gang vi har hørt hint om sjansene for en «Witcher»-fortsettelse med en ny historie, men sjelden like direkte som her.

Grafikk fra
«Cyberpunk 2077».

Større og friere enn «Witcher»

Utviklerne har tidligere sagt om «Cyberpunk 2077» at det blir større og mindre lineært enn «Witcher 3», og derfor skal by på enda mer frihet.

I et intervju med MCV tidligere i år, ble dette understreket.

Vi mestrer å bygge åpen verden-spill nå, og tror at å spleise ikke-lineært spillinnhold med glimrende historiefortelling skaper en helt annen kvalitet, sa CD Projekt Red allerede for to år siden, før «The Witcher 3» var offisielt annonsert.

Skal sette ny standard

Det er vanskelig å unngå sammenlikninger med «Blade Runner» når vi hører hvordan de har beskrevet «Cyberpunk»-prosjektet og verdenen de bygger:

 Vi skal sette en ny standard for futuristiske rollespill med et helt banebrytende spill, lovet Marcin Iwinski allerede tilbake i 2012, da samarbeidsavtalen med opphavsmannen bak «Cyberpunk», Mike Pondsmith, var underskrevet.

Spillutviklerne forskutterte «flust av figurklasser, mengder av våpen, drøssevis av implantater og kule fremtidsleketøy» i en verden der kriminalitet, dop og en skitten grafisk stil er fremtredende.

Det blir definitivt et spill for voksne, har de ikke overraskende understreket.

Bilde fra den første
«Cyberpunk 2077»-fristetraileren.

«Cyberpunk» neste år?

Gamereactor Tyskland serverer nå noen friske påstander, visstnok etter å ha snakket med «kilder tett på» utviklinga:

«Cyberpunk 2077» kan bli ferdig og lansert allerede sent neste år, hevdes det fra den kanten (oversatt av Destructoid).

Videre påstås det at utviklinga nå kun foregår med pc i tankene, og at konsollutgivelser foreløpig henger i lufta.

Se også: Den første traileren fra «Cyberpunk 2077».

Geralt sopte inn en halv milliard

«The Witcher 3: Wild Hunt» ble lansert i mai. I månedene etterpå har de pussa og fiksa på flere hundre feil.

Den andre av to store utvidelser, «Blood and Wine», skal slippes på nyåret.

I løpet av de seks første ukene solgte det over seks millioner eksemplarer – og bidro til at CD Projekt Red kunne notere seg for et overskudd på 62,5 millioner dollar (over 543 millioner kroner) første halvår av 2015, ifølge Gamasutra.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3