Her skal spillerne lage verdenen

Nå kan du skape omgivelser for «Wasteland 2» og få betalt for det.

7. desember 2012 10:20

(PressFire.no): «Wasteland 2» var en av de første store spillsuksessene på kronerullingsnettstedet Kickstarter. Her ba en rekke veteraner om penger til å skape en oppfølger til det postapokalyptiske rollespillet «Wasteland» - som blant annet inspirerte «Fallout»-serien.,

Målsummen ble nådd - og sprengt - i april, og siden har inXile Entertainment jobbet mot en utgivelse i 2013 en gang. Nå ber de om spillernes hjelp til å utbrodere universet.

Fremover skal de legge ut konseptskisser av kulisser de trenger hjelp til å lage. Om man gjør en tilfredsstillende jobb, kommer utviklerne til å kjøpe den aktuelle spillbiten, skriver de i en post på hjemmesida (via Joystiq).

Vil frigi ressurser

Distribusjonen skjer gjennom nettbutikken til spillmotoren Unity, som brukes til å realisere det isometriske rollespillet.

Her kan brukere fra før av laste opp 3D-modeller og andre spillkulisser og selge dem for en valgfri penge. Det vil si at enten «Wasteland 2»-teamet bruker det eller ikke, blir kulissene du snekrer til salgs for alle.

- Vennligst hold prisen i tråd med det normale sjiktet i Asset Store. For dyre bidrag blir avvist, skriver inXile i innlegget. De mest populære gjenstandene i nettbutikken er prissatt fra gratis til rundt 600 kroner.

Tanken er at utviklerne skal frigi egne ressurser, så de heller kan bruke dem på snekring som påvirker kjernen av spillet. Ukas konseptkunst er allerede sluppet.

Atomhelvete

Om du mot formodning skulle komme gjennom nåløyet og få håndverket ditt med i spillet, blir du nevnt i rulleteksten. Du får også et digitalt diplom i Unity-sjappa.

«Wasteland 2» er et gruppebasert rollespill hvor en bande «Desert Rangers» skal prøve å finne mening og bedring i en verden rasert av atomangrep.

Prosjektet er blant annet ledet av Chris Avellone, som var svært delaktig i «Fallout 2», «Fallout: New Vegas» og «Planescape Torment».

I sommer slapp utviklerne det første bildet fra prosjektet, en tidlig prototype som skal gi et inntrykk av hvilket perspektiv og hvilken stil de sikter mot. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3