Her er prisen på HTC Vive

Dyrere enn Oculus Rift, men du får med mer i pakken.

21. februar 2016 18:25

(PressFire.no): For en måneds tid siden ble pris og lanseringsdato klar for VR-brillene til Facebook og Oculus.

Prisen var hakket høyere enn de fleste forventet seg, og her i Norge må du ut med over 6000 kroner for å fingrene i den virtuelle virkeligheten.

Spørsmålet har da vært hvor mye mer HTC Vive ville koste, ettersom den har litt mer ekstrautstyr enn Rift.

Mobile World Congress i Barcelona har nå HTC lettet litt på skjørtet når det gjelder pris,

Og to hundre dollar mer enn Oculus Rift er svaret. 799 amerikanske dollar (rundt 6836 kroner) er prisen, noe som betyr 8545 kroner inkludert moms, før frakt også er med.

Vår bestilling av Oculus Rift endte opp på 7272 norske kroner totalt.

Prisen kan kanskje forklares med at det følger med to kontrollere (bevegelskontrollere, én til hver hånd) samt to basestasjoner som gjør at du kan gå rundt i et fem ganger fem meter stort område.

Les vår test av HTC Vive Pre her.

En liten nyhet har også sneket seg inn: Vive vil komme med muligheten til å koble til smarttelefonen din direkte til headsettet via bluetooth, slik at du kan ta telefonen uten å måtte «gå ut» av VR. En mikrofon er også bygd inn i «brillene».

Vive kommer i en periode til å komme med to spill inkludert i prisen: «Job Simulator» og «Fantastic Contraptions». Forhåndsbestilling åpner 29. februar, og HTC starter utsendingen i april.

Les intervju med Valves Chet Faliszek om VR her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3