Her er den nye sjefen for «FIFA», «Sims» og «Battlefield»

Andrew Wilson blir ny EA-topp.

18. september 2013 10:01

(PressFire.no): I mars i år kastet den forrige sjefen i Electronic Arts, John Riccitiello, kortene. Han bestemte seg for at seks år som administrerende direktør var nok.

Det kan hende Riccitiello fikk beskjed av styret om å gå, det er vanskelig å vite sikkert når det gjelder interne prosesser i amerikanske selskap.

John Riccitiello tok uansett ansvaret for at inntjeningen og «den digitale satsningen» til EA ikke hadde levert. At Riccitiello ga grønt lys til «Star Wars: The Old Republic», et av tidenes aller dyreste i løpet av sin tid i EA, ble også en stygg ripe i lakken for ham.

- Et inspirerende valg

Nå har EA-styret funnet hvem som skal lede fremover. Litt overraskende falt valget på Andrew Wilson.

Overraskende fordi Peter Moore, tidligere sjef for EA Sports og nå operativ leder for Electronic Arts, av mange ble betraktet som favoritt til toppjobben - hvis man først valgte å lete internt.

Wilson ble forfremmet til å ta over EA Sports etter at Moore rykket opp i EA-systemet. Nå skal han altså styre hele skuta.

Jeg er overbevist om at Andrew var et inspirerende valg gjort av vårt styre. Et som jeg forventer EA vil støtte med stor entusiasme, sier styreformann Larry Probst i en uttalelse.

- Han er fengslende og karismatisk, en med gode evner til å kommunisere, og som bryr seg om utviklingen av organisasjonen, våre utviklerteam og karrieren til hvert individ som jobber i EA. Men mest av alt, han har en sterkt utviklet følelse av respekt overfor våre kunder, heter det fra Probst.

«»

Kåret til USAs verste selskap

Nettopp den siste uttalelsen, som dreier seg om Andrew Wilsons «respekt overfor kundene», markerer et økt fokus fra EA om å bli bestevenner med folk som spiller. Selskapet har to år på rad vunnet den amerikanske forbrukerbloggen Consumerists avstemning og blitt kåret til «USAs verste selskap».

- Den samme avstemmingen vurderte oss i fjor som verre enn de ansvarlige for tidenes største oljesøl, huslånkrisa og banksubsidier som kostet skattebetalerne millioner av dollar, bemerket EAs Peter Moore like før årets stemmer var talt opp.

Et grep fra EA for å øke populariteten en smule, kom gjennom innføringen av en «angrerett» på nettbutikken Origin. Digitale spill du rett og slett ikke liker, kan byttes inn i løpet av 24 timer – og du får pengene tilbake.

Overraskende nok valgte EA tidligere i år å vrake bruken av online pass. Dette er koder som følger med i spillcoveret som trengs for å låse opp innhold, ment å bremse bruktspillsalget en smule. Også dette kan ses på som et grep for å bli mer populære.

- Beæret og ydmyk

- La meg først og fremst få si at jeg er dypt beæret og ydmyk over å ha blitt valgt som EAs CEO. Jeg har en dyp respekt og lidenskap for denne organisasjonen, men også ovenfor alle våre tilhengere verden rundt. Jeg er utrolig motivert over å skulle tjene folket vårt, våre spillere og aksjeholdere, i en så spennende tid for vår bransje, sier Andrew Wilson i sin første uttalelse som ny administrerende direktør.

-  Jeg ser for meg EA som the World’s Greatest Games Company, utbasunerer han videre.

- Dette handler ikke om hva vi sikter mot eller hva vi kommer til å bli, men heller en besluttsom forpliktelse til hva vi skal være hver eneste dag. Dette er en innstilling som må ligge i bunn og lede oss som ett team, sier Wilson i sin festtale.

Noen av de største spillene som Wilson skal sørge for får en trygg unnfangelse i løpet av det neste året, er «FIFA 14», «Battlefield 4» (bildet), «Sims 4», «Titanfall», «Need for Speed Rivals» og et nytt «Dragon Age».

Andrew Wilson begynte hos EA i 2000, og jobbet først som en av produsentene bak «FIFA»-serien. De seneste åra har han hatt ansvaret for EA Sports-avdelingen, og nettbutikken Origin.

-  Vårt fokus på våre talentfulle folk, våre merkenavn og plattform – sammen med investeringene i nestegenerasjons konsoller, mobil og free-to-play til PC som del av vår pågående omstilling mot det digitale – er riktig, uttaler Wilson.

Eurogramer har snust opp en investormelding som avslører at Andrew Wilson vil tjene 800 000 dollar i året i grunnlønn. Det tilsvarer over 4,7 millioner kroner. Når han et sett av mål og krav fra styret sitt, kan han utløse ytterligere 1,5 millioner dollar, 8,8 millioner kroner, i diverse bonuser. 

FOTO (hovedbilde): Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3