- Her er PSP 2

Sonys nye konsoll kan være avslørt.

18. november 2010 10:12

Ryktene om en ny PlayStation Portable-maskin har gått i lengre tid, men har fått stadig mer vann på mølla de siste månedene. Ifølge flere kilder skal Sony faktisk ha vist frem en versjon bak låste dører på årets GamesCom i Tyskland.

Samtidig er det også flere spillskapere som hevder de har fått en utviklerversjon av den nye Sony-konsollen å jobbe med.

Nå hevder VG247.com at de har publisert verdens første bilder av denne utviklerversjonen av PSP 2. De påpeker allikevel at versjonen de har fått bilder av sannsynligvis ikke representerer hvordan en ferdig versjon vil se ut.

Versjonen på bildene har slide out-skjerm ikke ulikt PSPgo, men VG247 skriver at en kilde de har snakket med har bekreftet at en ny versjon ligner mer på den gamle maskinen. Grunnen skal være at Sony skal ha slitt med varmeutvikling.

Videre viser bildene at maskinen har to analogstikker, kamera foran og bak, mikrofon og et trykkfølsomt felt bak på maskinen.

Ifølge ryktene skal maskinen også ha dobbelt så mye RAM som en Xbox 360, noe vi da regner med utgjør et kjapt regnestykke med 512 ganger to – altså 1 GB.

Tidligere i høst skrev vi at Sony visstnok sikter seg inn mot en lansering av PSP 2 før julen 2011. Dette kunne en spillutvikler røpe overfor VG247.

For noen uker siden skrev vi om et annet, nytt Sony-produkt som det blir hevdet er under utvikling. Et samarbeid mellom Ericsson-grenen av selskapet og spillavdelingen som skal resultere i en PlayStation-telefon. Det hevder i hvert fall det respekterte teknologinettstedet Engadget, som attpåtil lekket det de påstår er de første bildene av PlayStation-telefonen.

Sony har så langt ikke kommentert ryktene om disse påståtte, nye produktene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3