Er dette PlayStation-telefonen?

Det hevder i hvert fall respektert teknologi-nettsted.

27. oktober 2010 09:11

Ryktene om at Sony Ericsson jobber med en ny PlayStation Portable med mobiltelefonfunksjonalitet har gått i flere måneder. Nå ser ryktene ut til å ha blitt bekreftet.

Teknologinettstedet Engadget.com har fått tak i bilder av det som hevdes å være en prototype av den nye spilltelefonen.

Bildene viser det som nesten ser ut som en krysning mellom en PSPgo-konsoll og en Sony Ericsson Experia-telefon eller Samsung Captivate. Telefonen er i todelt, hvor nesten hele toppen vies til skjermen, mens undersiden skyves ut og avduker kontrollsystemet til maskinen.

Den analoge styrespaken fra PSPgo er imidlertid borte. Den har i stedet blitt erstattet av et trykksensitivt område, som også støtter multitouch.  Ellers er de vanlige knappene fra PlayStation Portable med, inkludert skulderknappene.

Operativsystemet skal være basert på Googles Android og skal visstnok ta i bruk den nyeste versjonen, som er versjon 3.0, og har fått navnet Gingerbread. Engadget mener også at Google skal være involvert for «å redefinere spilling på Google-mobiler» og at Android Market vil få et eget område for spillene.

Ellers hevder nettsiden at prototypen er utstyrt med en skjerm mellom 3,7 og 4,1 tommer, ha WVGA-oppløsning, et kamera med fem megapixel-oppløsning, noe som kan være midlertidige spesifikasjoner. Sannsynligvis vil den også være utstyrt med en Qualcomm MSM8655-prosessor med en hastighet klokket til 1 Ghz. Minnet skal være på 512 MB og 1 GB for ROM.  Den støtter også minnebrikker av type microSD, hevdes det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3