Her bodde den arresterte hackeren

Nå er Ryan Cleary (19) tiltalt for fem forhold – men ikke på PlayStation Network.

23. juni 2011 11:31

Tidligere i uken skrev vi at britisk politi nå har arrestert en 19 år gammel mann fra Wickford, Essex i England, mistenkt for å stå bak en rekke hacker-relaterte forhold. Politiet uttalte også til CNN at han etterforskes for koblinger til hackergruppen LulzSec, som har påtatt seg ansvaret for en rekke angrep den siste tiden.

Nå har politiet gått ut med navnet på den mistenkte, og offentliggjort de fem tiltalepunktene. Og det viser seg at antagelsene på diverse forum hadde rett i at det er den 19 år gamle Ryan Cleary som har blitt arrestert. 

Cleary blir tiltalt for fem forhold som inkluderer såkalte Distributed Denial of Service-angrep, eller DDoS. Han blir også anklaget for å ha lage og distribuere et Botnet-program som brukes i et nettverk for å utføre DDoS-angrep.

I tiltalepunktene har politiet oppgitt datoer disse lovbruddene skal ha blitt utført, hvor det første skal ha vært mot musikkorganisasjonen IFPI (International Federation of the Phonographic Industry, journ. anm.) 29. oktober 2010.

Det svært omtalte angrepet på Sonys PlayStation Network er ikke blant tiltalepunktene, som først meldt. Det kan tyde på at politiet ikke har klart å knytte Cleary til innbruddet på Sonys servere, hvor hackere kan ha fått med seg sensitive opplysninger og kredittkortinformasjon til over 70 millioner PlayStation-brukere.

Hackergruppen LulzSec forteller selv at de har tatt en «uviktig» mann, og at de seks personene i kjernen fremdeles sitter trygt. Også andre har antydet at Cleary har hatt en mindre rolle i LulzSec.

 Ryan Cleary skal i retten for en høring i løpet av torsdag 23. juni.

Foto: Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3