Heller ikke «State of Decay» slapp gjennom sensuren i Australia

Narkotikareferanser ble for mye.

26. juni 2013 14:48

(PressFire.no): Dette er en dårlig nyhetsuke for spillinteresserte i Australia. I går kom meldingen om at Volition og utgiveren Deep Silver ikke får lov å selge eller markedsføre «Saints Row IV» i dette landet.

Sensurmakten i Australia reagerte på en rekke «usømmeligheter» i sandkassespillet. Mer presist et noe spesielt våpen, har det vist seg i ettertid.

Deep Silver har allerede flagget at de kommer til å endre deler av «Saints Row IV» for å få det utgitt på dette markedet.

Nå har utviklerne bak et annet spill, «State of Decay», løftet på sløret og fortalt at også de sliter med noe av det samme. Dette zombiespillet, utgitt på Xbox LIVE Marketplace, får ikke lansering i Australia.

- Jeg har dårlige nyheter å komme med. «State of Decay» har blitt nektet klassifisering. Vi har støtt på problemer med enkelte forbud mot å gjengi narkotikabruk.

- Vi jobber med Microsoft for å komme opp med alternativer, skriver spillskaperne i en forumpost.

- Skal gjøre alt vi kan

Noen av disse alternativene kan være å endre navnene på enkelte av medikamentene du finner i spillet, i et forsøk på å blidgjøre Australian Classification Board (ASB).

Spillutviklerne skriver at dette kan komme til å ta litt tid, uansett hva som må gjøres for å få «State of Decay» gjennom sensuren.

- Jeg vet at dette er frustrerende, stol på meg - vi er også frustrerte. Men hvert land har retten til å lage sine egne regler når det gjelder slikt innhold, og det er vårt ansvar å oppfylle disse.

- Vær trygg på at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å finne en løsning.

Ved årsskiftet endret myndighetene i Australia lovene. Da kunne spill med 18-årsgrense selges i landet. Siden januar har ASB godkjent 17 slike spill med innhold myntet på voksne.

- Et «GTA» med zombier

I denne postapokalypsen er det såpass åpent og fritt at utviklerne i en Major Nelson-podcast innrømmet at merkelappen «et slags Grand Theft Auto med zombier» ikke er helt feil.

- Du velger selv hvor du vil sette opp siste skanse, der du designer en egen base og drar på tokt for å samle mat, ammunisjon og nye, spillbare overlevende, står det på den offisielle hjemmesiden

«State of Decay» ble lansert til Xbox 360 og gjorde braksuksess. På mindre enn to dager solgte spillet 250 000 eksemplarer, opplyste utviklerne. Det eneste spillet som har gjort det skarpere på denne plattformen er XBLA-versjonen av «Minecraft».

Spillet er lansert til Xbox 360 via LIVE Marketplace. En pc-versjon kommer senere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3