«Avskyelig», «skandaløst», «krenkende»

«Saints Row IV» ble for sterk kost for Australia.

25. juni 2013 11:41

(PressFire.no): Australia har i en årrekke vært kjent for å være blant de strengeste når det gjelder aldersmerking og sensur av spill myntet på voksne.

Ved årsskiftet endret landet imidlertid kurs. Fra 1. januar kunne spill for de over 18 år også bli solgt i Australia.

«Saints Row IV», spillet som slippes i resten av verden i august, innfrir derimot ikke kriteriene fra landets sensurorgan. Spillet blir det første som ikke slipper igjennom nåløyet etter at reglene ble endret tidligere i år.

- Brudd på retningslinjene

- «Saints Row IV» inneholder interaktive skildringer av antydet seksuell vold som ikke kan forsvares. I tillegg har spillet elementer av ulovlig bruk av narkotika relatert til belønninger, heter det blant annet i begrunnelsen.

Slike skildringer er et brudd på retningslinjene, uttaler de australske sensurmyndighetene.

Donald McDonald, som representerer denne organisasjonen, understreker at de i løpet av året har godkjent 17 spill myntet på voksne. Dette er spill som tidligere ville blitt stemplet som upassende og ville blitt forbudt i Australia før landet i januar åpnet for 18-årsspill.

Kan bli konfiskert

Spillet «beskriver, uttrykker eller på annet vis omhandler tema som sex, narkotikamisbruk eller -avhengighet, kriminalitet, grusomheter, vold eller skandaløse, avskyelige fenomener på en måte som krenker en moralstandard og sømmelighet akseptert av normale voksne i en slik grad at spillet ikke bør godkjennes», oppgir sensurmyndighetene i Australia.

Player Attack skriver at dette vedtaket gjør at «Saints Row IV» ikke kan selges i australske butikker, eller markedsføres på noe vis i landet.

Det er ikke ulovlig å eie spillet, om du bor i Australia, men du kan risikere at spillet konfiskeres ved å importere det fra et annet land.

OPPDATERT: Deep Silver, som er utgiveren, bekrefter overfor Joystiq at de vil lage en egen versjon for Australia - uten innholdet som har skapt dette forbudet. Men det skal skje uten at de fjerner særtrekkene fra «Saints Row IV», hevder de.

«Saints Row IV» lanseres internasjonalt, bortsett fra i Australia, i slutten av august. Norsk dato er 23. august. Spillet kommer ut til pc, PlayStation 3 og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3