Har vi egentlig nerver til enda en slik heisatur?

«The Last of Us»-fortsettelsen har fått dato.

16. januar 2014 11:09

(PressFire.no): Det blytunge zombiedramaet «The Last of Us» er vårt desiderte favorittspill fra i fjor, og lekte med følelsesregisteret til en god brorpart av redaksjonen.

Historien om tenåringsjenta Ellie og spontanforstanderen Joel har i det hele tatt blitt en av de største kritikersuksessene til Playstation 3. Snart fortsetter overlevelsesdramaet. 

«Left Behind»¸som den første ekstrapakken heter, utgis 14. februar. Det har Sony bekreftet overfor spillsiden CVG

Jentetur

I stedet for å snuble rundt i verdenen som hardhausen Joel, trår du på de smale sålene til Ellie. Historien dreier rundt henne og venninna Riley, i en slags forløper til «The Last of Us».

– Det er definitivt noe annet. Litt mer «moro», fordi du har to tenåringsjenter som tar seg gjennom et kjøpesenter. Det er som en postpandemisk vri på to venninner som henger sammen, fortalte Ellies stemme, Ashley Johnson, til Playstation-bloggen på mandag.

Pakken skal koste rundt 90 kroner og er ment å være et slags utfyllende taktskifte for den veldig dystre hovedhistorien.

Blant annet skal vi få se hvordan de to jentene rømmer fra en skole i militærets regi for å snuse litt på opprørerne i The Fireflies. 

Deler godene

Handlingen ser ut til å overlappe med forløpertegneserien «The Last of Us: American Dreams» på flere punkter, og følger den samme duoen.

I første omgang er både kjernespillet, og følgelig også ekstrapakken, eksklusive til Playstation 3. Det trenger ikke engang å vare ut året.

Sony går nemlig med planer om å strømme spillene sine til en rekke andre plattformer med tiden. Opplegget kaller de Playstation Now og en amerikansk beta er rundt hjørnet.

Samtidig har det vært spekulasjoner rundt at Playstation 4 kan få en overhalet versjon av bestselgeren i løpet av året. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3