Har mye å bevise med nye «Doom»

– Ingen vil regne med at det blir fantastisk.

5. juli 2014 16:12

(PressFire.no): Utviklingen av det neste spillet i den klassiske «Doom»-serien har ikke gått helt på skinner, og ventetiden har vært lang.

Denne måneden skal det brettes ut og presenteres i forbindelse med QuakeCon-messa (17. - 20. juli). 

Pete Hines, markedsmann hos utgiveren Bethesda, mener denne gamle serien som startet i 1993 trenger å bevise sin relevans. Han peker like greit ut en annen gamling, «Wolfenstein», for inspirasjon.

– 

Vi får ingenting gratis

Svenske Machine Games står bak årets «Wolfenstein: The New Order».

Et spill som har overrasket mange, både når det gjelder kvaliteten og salgstall.

De siste par spillene var enten «ok» eller «ikke så bra». Det var ingen serie der folk var desperate for å få et nytt et. «Wolfenstein» er ikke «Uncharted». Machine Games har nå klart å friske opp serien, sier Pete Hines i et MCV-magasinintervju ifølge OXM.

Vi ser likheter med «Wolfenstein», for det har vært så lenge siden forrige «Doom»-spill.

Vi angriper dette som at vi må bevise noe igjen. Vi får ikke noe gratis. Ingen vil regne med at dette blir fantastisk, sier Hines. 

«Call of Doom»

Utviklingen av «Doom 4» har vært trøblete. I fjor innrømmet Bethesda at Id Software på et punkt begynte arbeidet helt på nytt.

En tidlig versjon av «Doom 4» manglet den spenningen og kvaliteten vi så for oss, som fansen forventer. Derfor har Id rettet fokus på en ny versjon.Kotaku snakket også med kilder som ikke sto fram med navn. Disse fortalte i fjor om uroligheter internt. «Doom»-prosjektet var en stund i fare for å bli vel mye inspirert av «Call of Duty», med for mange skriptede eller ferdiglagde scener, siterte Kotaku en anonym kilde. 

Nå er imidlertid «Doom»-prosjektet på skinner igjen. Om et par ukers tid blir det endelig presentert. Da får vi vite hvilken retning de har valgt til comebacket. 

Like før E3-spillmessen i sommer slapp Bethesda en kort fristefilm. Den kan du se nederst:

NB! Hovedbildet er fra «Doom 3 BFG Edition».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3